Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30381 tot 30385
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Dit is de echte reden voor de crash in Japan

Deze morgen eindigde de Nikkei in Japan onder de 13.000 punten. De dag dat de Nikkei crashte met 7 % stond de Nikkei ongeveer op 16.000 punten. Dit is dus al een daling van bijna 20 %. Richard Koo van Nomura verklaart op BusinessInsider wat de Japanners wisten wat buitenlandse investeerders niet wisten waardoor de Nikkei nu zo hard onderuit gaat.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

VS wil af van aandelen GM

De Amerikaanse staat zet 30 miljoen van zijn resterende 300 miljoen aandelen aandelen General Motors (GM) te koop. De aandelen kwamen in 2009 in het bezit van de staat, toen de autobouwer genationaliseerd moest worden voor $49,5 miljard. Ook het pensioenfonds van de United Automobile Workers-vakbond verkoopt 20 miljoen aandelen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

’Malaise huizenmarkt niet voorbij’

Hoewel de prijzen van Nederlandse woningen sinds de top in augustus 2008 met 20% zijn gedaald, is de malaise nog niet ten einde. Dit is althans de mening van de meeste bezoekers van DFT. Daarmee lijken ze wat somberder dan de Rabobank, die voor volgend jaar een stabilisatie voorziet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

De echte reden van de kunstmatige stijging vastgoedprijzen in de VS

De stijging van de vastgoedprijzen in de Verenigde Staten is een van de steunpilaren van het economisch "herstel". Quantitative easing heeft de rentevoeten voor hypothecaire leningen doen dalen waardoor de vastgoedmarkt terug aantrekt, althans dat is wat ze ons willen laten geloven.

Zerohedge vond een andere reden voor de stijging van de vastgoedprijzen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

India verhoogt invoerheffing goud naar 8%

India heeft de invoerheffing op goud opnieuw opgeschroefd. Vanaf nu moet er 8% belasting betaald worden over de import van zuiver goud. Voor gouderts en doré goudstaven is de heffing verhoogd van 5 naar 7 procent. De regering wil haar bevolking ontmoedigen goud te kopen. De import van goud drukt op de betalingsbalans en verzwakt de roepie.