Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 30391 tot 30395
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Vertegenwoordiging België bij EU zit zonder geld

De permanente vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie zal de buikriem moeten aansnoeren, anders volgt staking van betaling. Hierover werd een interne mail verstuurd, bericht La Libre Belgique.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Ruim miljard mensen leven zonder elektriciteit

Zowat 1,2 miljard mensen wereldwijd leven zonder elektriciteit. Dat staat in een rapport van de Wereldbank en het Internationaal Energieagentschap dat gisteren is gepubliceerd. De beide instanties wijzen er ook op dat het aandeel hernieuwbare energie in het mondiale verbruik in 20 jaar slechts licht is toegenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

De wereld zit vast in een tredmolen van monetaire stimulus

Volgens Jeremy Warner, assistant editor van The Daily Telegraph, zitten de centrale banken vast aan hun beleid van monetaire versoepeling en is er geen uitweg. Elke poging tot een exit zal leiden tot een financiële crash waardoor het prille en fragiele economische herstel direct in de kiem wordt gesmoord. De mini-crash in Japan is daar het perfecte voorbeeld van.

Bron: energienieuws.info
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Amstelveen en Aalsmeer investeren in duurzame economie

Gemeente Amstelveen en Aalsmeer doen mee aan BiobasedConnections. Dit is een unieke samenwerking van elf bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden om grondstoffen uit de levende natuur om te zetten tot duurzame producten. En zo een ‘biobasedeconomy’ in de regio te realiseren.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

De slaapwandelaars: hoe onze leiders kostbare tijd verspillen

Vorige week vond de zoveelste EU-top plaats. In tegenstelling tot de conferenties van de voorbije jaren, die plaatsvonden in een sfeer van paniek en angst voor het einde van de euro, haalde deze top nog amper de media. Hoewel het ergste van de crisis achter de rug lijkt te zijn, waarschuwt The Economist voor de onverschilligheid die tegenwoordig lijkt te heersen in Brussel.