Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 30391 tot 30395
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Europa neemt afstand van IMF-document over foute aanpak Griekse crisis

De Europese Commissie heeft afstand genomen van het werkdocument van het Internationaal Monetair Fonds waarin gesuggereerd wordt dat er verkeerde beslissingen zijn genomen bij de aanpak van de Griekse crisis. Zo is de Commissie het "fundamenteel oneens" met de stelling dat de Griekse schuldkwijtschelding veel eerder had moeten gebeuren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Turkse aandelen in vrije val

De rellen in Turkije laten hun sporen na. De sterke economische groei in Turkije zorgde nog voor een stijging van 50 % de afgelopen 12 maanden voor de iShares MSCI Turkey Investable Market Index Fund (TUR), maar de laatste dagen daalde de ETF van zijn piek al met bijna 20 %, aldus Seeking Alpha. Biedt dit een opportuniteit of neem je best eieren voor je geld?

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Britse en Europese centrale bank handhaven rentetarief

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente in de eurozone onveranderd op 0,5 procent, een recordlaagte. Ook de Britse centrale bank handhaaft het huidige rentetarief en brengt ook geen wijzigingen aan in de omvang van het stimuleringsprogramma, maakte de Bank of England (BoE) bekend na afloop van de maandelijkse rentevergadering.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

ECB houdt rente op 0,5 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt het belangrijkste rentetarief in de eurozone op 0,5 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Japanse beurs bijna in bear market

De Japanse Nikkei is vanaf het hoogtepunt van bijna 16.000 punten al met 18% naar beneden gegaan. Nog een klein zetje omlaag en we kunnen spreken van een 'bear market'. Op 23 mei verloor de Nikkei in één dag ruim 7%. Sindsdien waren er nog een paar grote verliesdagen van 3 tot 5 procent. Beleggers maken zich zorgen over de duurzaamheid van de beursrally. De index staat nu onder de 13.000, de laagste stand sinds begin april.