Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30396 tot 30400
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

2013 slechtste autojaar in West-Europa in 30 jaar tijd

De verkoopcrisis op de Europese automarkt zal zich dit jaar nog verder verscherpen. "2013 wordt het slechtste autojaar in West-Europa van de voorbije dertig jaar", zo blijkt uit een studie van het CAR-Center Automotive Research van de universiteit van Duisburg-Essen. Voor Europa (EU plus Efta) moet met een daling van vijf procent gerekend worden tot 11,89 miljoen verkochte nieuwe wagens, tegenover een reeds zwak 2012

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Griekse beurskoersen vliegen door het dak!

De afgelopen weken is het merkwaardig stil geworden rond Griekenland, afgezien natuurlijk van het bericht dat het land op basis van totaal verkeerde premissen steun van de troika, bestaande uit IMF, Europese Unie en Europese centrale bank heeft gekregen.

Blijkbaar heeft het International Monetary Fund daar een inschattingsfout gemaakt, zodat de Grieken ten onrechte steun mochten ontvangen. Gedane zaken nemen echter geen keer en het is nu kijken wat de Griekse economie er in de komende maanden van zal bakken.

Bbp krimpt sneller dan verwacht

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Bouw vreest voor 50.000 jobs door eenheidsstatuut

Ook de bouwsector trekt aan de alarmbel nu de deadline voor de invoering van het eenheidsstatuut van 8 juli nadert. Bij een harmonisering naar boven, dus met langere opzegtermijnen voor arbeiders, vreest de Confederatie Bouw dat er 50.000 arbeidersbanen in de sector verloren zullen gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Goud bull heeft nog 2 troeven achter de hand

De goud bulls versagen niet en laten zich allerminst afschrikken door de prijsval bij het goud. Timothy Riddell, head of global markets research Asia bij ANZ, ziet de goudprijs nu stabiliseren ergens tussen 1,300 en 1,600 Dollar per troy ons, om daarna weer door te stijgen tot boven 1,600 Dollar.

Rick Rule van Sprott Asset Management mag eveneens in het kamp van de goud bulls worden gesitueerd, hij verwacht dat de goudprijs op lange termijn flink zal stijgen. Maar hij houdt echter nog 2 andere troeven achter de hand die hij ‘The Other Bullion’ noemt.

Voorraden dekken slechts behoeften voor 12 maanden

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

3e Hindenburg Omen in 7 dagen, net als in … 2007

De Hindenburg Omen is een technische indicatie dat de markten aan hun top zitten. De Hindenburg Omen voorspelt meestal een daling van de aandelenmarkten en heeft zich nu al vier keer laten zien in de laatste vijf weken waarvan drie keer de laatste zeven dagen. De laatste keer dat de Hindenburg Omen zo dikwijls voorkwam, was in 2007, vlak voor de grote daling.