Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 3041 tot 3045
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Peter Schiff: optreden FOMC groot schijnvertoon

Peter Schiff maakt brandhout van FOMC optreden

Opnieuw zou een ferm signaal afgegeven moeten zijn, een signaal dat doet suggereren dat de economie uit het dal geklommen is en weer op eigen benen kan lopen. Een economie uit recessie, weer bloeiende met Trump als frisse wind in de zeilen. De recente renteverhoging zal een teken moeten zijn dat men iets goed doet in Amerika. Of toch niet?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Russische bevolking steeds meer sceptisch tegenover nationale media

In Rusland is inmiddels 48 procent van de bevolking ervan overtuigd dat de nationale mediaverslaggeving onwaarheden vertelt of een vertekende versie van de reële feiten weergeeft.

Daarmee is de argwaan van het Russisch publiek tegenover de pers van het land op korte tijd gevoelig toegenomen. Vorig jaar bleek immers slechts 24 procent van de bevolking kritisch te staan tegenover de journalistiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Bitcoin breekt door de 800 dollar

Bitcoin presteert dit jaar beter dan welke valuta dan ook. De prijs van een Bitcoin ging gisteren ook nog eens door de 800 dollar heen.

Marco Krohn, cfo van Genesis Mining – een bedrijf dat Bitcoins mined, ziet de prijs in de toekomst enkel toenemen. Krohn:

“My personal expectation is that bitcoin will at least gain another 100 percent”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Ierland zal sneller de EU verlaten dan het Verenigd Koninkrijk

In augustus 2016 besliste de Europese Commissie dat het gunstige fiscale regime van Ierland het Europees verdragsrecht schendt. Concreet betekent dit dat Apple alsnog 13.5 miljard USD aan belastingen moet betalen en dat Ierland zijn fiscale wetgeving moet aanpassen.

Beiden zien dat niet zitten. Ierland is een land met weinig comparatieve voordelen dat weinig andere opties heeft om buitenlands kapitaal (en als het even kan ook investeringen) aan te trekken dan een fiscaal gunstregime.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Turkse lira blijft dalen, Turkse centrale bank verrast

Sinds Donald Trump werd verkozen tot president van de Verenigde Staten hebben opkomende markten het zwaar. Dat geldt ook zeker voor Turkije, een land dat sinds de staatsgreep afgelopen zomer sowieso wankelt.

De Turkse lira werd sinds de Amerikaanse verkiezingen 10 procent minder waard en kijkt voor het gehele jaar tegen een verlies aan van 20 procent tegenover de dollar.

Verschillende aanslagen die het land teisteren maken de gehele situatie er niet beter op.