Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30401 tot 30405
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Griekenland opnieuw aan de rand van de afgrond

Griekenland balanceert weer op de rand van het failliet. Griekenland ontving geen enkel bod bij de privatisering van zijn gasmaatschappij DEPA. De verkoop moest voor extra geld zorgen voor de Griekse overheid. Griekse obligaties daalde sterk en de Griekse aandelenbeurs zit terug in een berenmarkt. Het ziet er naar uit dat Griekenland een nieuwe bail-out of kwijtschelding nodig heeft.

Bron: fd.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

'Wereld heeft voor tien jaar schalieolie'

Dat blijkt uit schattingen van het Amerikaanse ministerie van energie, waar de Financial Times dinsdag over bericht.  Het ministerie gaat er van uit dat er wereldwijd een schalieoliereserve is van 345 miljard vaten, ofwel 10% van de totale reserves aan ruwe olie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Schaduwbankieren levert ruim 3 miljard op

Nederland verdient 3 tot 3,4 miljard euro per jaar aan zogeheten brievenbusfirma's in de vorm van belastingen, loonkosten en diensten die zij inkopen. Dat blijkt uit een onderzoek van SEO Economisch Onderzoek, in opdracht van lobbyclub Holland Financial Centre (HFC).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Jim Willie: Het volgende schandaal is de diefstal van 20.000 ton goud

Volgens Jim Willie zal de manipulatie van de goudprijs blijven doorgaan. Persoonlijk is hij opgetogen over de goud crash van midden april omdat werd aangetoond dat de goudprijs wel degelijk wordt gemanipuleerd. Het bracht de uitermate lage voorraden bij de COMEX en de LBMA aan het licht en het grote verschil tussen de papieren en fysieke goudmarkt.

Volgens Jim Willie zal de manipulatie blijven doorgaan totdat de goudmarkt volledig kapot is, totdat de grote banken die de markt controleren kapot zijn of totdat de Amerikaanse dollar en de Amerikaanse obligatiemarkt volledig kapot zijn. De recente crash bracht alvast de manipulatie aan licht en het gebrek aan fysieke voorraden bij de grote spelers...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Dit groeiland lijkt onstopbaar

Een van de sterkste verhalen in de groeilanden vorig jaar was dat van Myanmar. Terwijl de sancties tegen het land werden opgeheven, zagen buitenlandse investeerder de kans om te investeren in dit grondstof rijk gebied. Volgens Sean Darby van Jeffries zal Myanmar de volgende grote globale handelshub worden.

Momenteel is er een etnische clash gaande tussen boeddhisten en moslims. Hoewel de spanningen tussen de twee godsdiensten al jaren bestaan, zijn de rellen geëscaleerd naar aanleiding van de dood van een boeddhistische vrouw, die volgens de lokale bevolking gepleegd zou zijn door Moslimmannen. Sommige mensenrechtenorganisaties zeggen dan ook dat de sancties te vroeg zijn opgeheven.

Mark Mobius