Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 30421 tot 30425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

“Amerikaanse regering zal economie opnieuw de nek omwringen”

The Daily Ticker’s Henry Blodget, een bekende mediafiguur in de US, interviewde onlangs nogmaals Yaron Brook, president van het Ayn Rand Institute. Brook, een voormalig economieprofessor aan de Santa Clara University in California, staat bekend om zijn controversiële uitspraken.

De Amerikaanse regering zal de economie opnieuw de nek omwringen, zo luidt de mening van Brook. Ze heeft resoluut gekozen voor de Keynesiaanse aanpak, maar die is gedoemd om te mislukken. Uiteindelijk gaan we achteraf nog slechter af zijn.

Zoals in de tijd van de Great Depression

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Na vijf dagen van Turks protest weten we eindelijk wie actievoerders (niet) zijn

Aan de protestacties in Turkije komt voorlopig geen einde. Donderdag keert Erdogan terug na een bezoek aan Marokko. Gaat hij nog wat meer olie op het vuur gooien? Een onderzoek van de Bilgi Universiteit leert ondertussen ook wie de betogers zijn en wat hen drijft. "Dat dit protest het werk is van de oppositiepartijen klopt alvast niet", zegt onderzoeker Orhan Ağırdağ (Universiteit Gent).

Ook in de vijfde nacht van protesten in Turkije gebruikte de Turkse politie traangas tegen betogers in Istanboel. Op het Taksim-plein waar de betogingen begonnen stroomden weer veel mensen samen. Ook in de steden Ankara en Izmir werd opnieuw betoogd. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Goed nieuws: het is niet uw fout dat je niets kan sparen

Gezien de omstandigheden van de laatste (tientallen) jaren, doen we het nog niet zo slecht. Generatie X heeft het niet onder de markt. Wij zijn de eerste generatie die het minder goed zal hebben dan zijn ouders terwijl we er harder voor moeten werken. We hebben het financieel niet gemakkelijk, gelukkig is er goed nieuws: het is niet onze fout dat we niet kunnen sparen, aldus BusinessInsider...

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

'IMF geeft fouten redding Griekenland toe'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) staat op het punt toe te geven dat het de afgelopen 3 jaar grote fouten heeft gemaakt bij de reddingsoperatie in Griekenland. 

Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal woensdag na inzage van een door IMF-medewerkers opgesteld rapport, dat mogelijk donderdag wordt gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Valutapaar Dollar-Yen blijft volop in beweging

De Yen heeft al een paar keer de onderkant van zijn tradingkanaal getest, waarbij voor 1 Dollar minder dan 100 Yen moest worden betaald. Inmiddels wordt die belangrijke barrière opnieuw aan een test onderworpen. Een definitieve terugval behoort tot de mogelijkheden.

Het valutapaar Dollar-Yen blijft volop in beweging en volgens waarnemers zal dat zo blijven. Technisch is er een duidelijk verkoopsignaal gegeven en inmiddels noteert de Yen toch al weer opnieuw rond 99. Dat is echter wel meer dan 4 procent onder de piek voor de afgelopen 4 ½ jaar van de piek op 103,74 uit mei.

Adempauze is mogelijk