Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 30471 tot 30475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Vergeet die haviken, Bernanke trekt aan de touwtjes bij de Fed!

Sla geen acht op de haviken binnen de Fed, Bernanke trekt aan de touwtjes. Die haviken zijn uiteraard de bestuurders van de Amerikaanse centrale bank die regelmatig oproepen om het programma van monetaire verruiming (beter bekend als qe) af te bouwen.

De voormalige vice chairman van de Fed Alan Binder verklaarde aan CNBC relativeert echter de macht van die haviken. Federal Reserve Chairman Ben Bernanke heeft te veel schrik dat een vroegtijdig terugschroeven van de maatregelen de economie in de U.S. zal tonen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Er is terug WC-papier in Venezuela (voorlopig toch)

Venezuela zit met een groot gebrek aan basisgoederen. In een poging inflatie onder controle te brengen, hebben ze vaste prijzen ingevoerd voor verschillende basisgoederen. Hierdoor hebben producenten het hazenpad gekozen waardoor er enorme tekorten zijn ontstaan, waaronder WC-papier. Nu is Venezuela een handelsovereenkomst aangegaan ter waarde van $ 79 miljoen om de tekorten aan te zuiveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Rick Rule: Dit is hét moment om fortuinen te verdienen

Rick Rule, zakenpartner van Eric Sprott en CEO van Sprott USA, ziet het moment daar om fortuinen te verdienen in de goud- en zilvermijnsector. In beleggen ben je tegendraads of je wordt een slachtoffer van het systeem. Door in te gaan tegen wijdverbreide ideeën kan je veel geld verdienen als de storm is gaan liggen.

Ben Bernanke lijkt erin geslaagd te zijn om beleggers te overtuigen dat cash en liquiditeiten gelijk staan aan solvabiliteit. Dit is zo'n wijdverbreid idee waar je tegen moet vechten. Hij verwijst daarvoor naar de 

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Aantal mannen met WW bijna verdubbeld

De toename van het aantal WW-uitkeringen was kleiner onder vrouwen, van 91 duizend in 2007 naar 151 duizend vorig jaar.

Dat blijkt maandag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Dit is waarom de centrale banken zullen verliezen…

In het artikel "De echte waarde van goud ligt momenteel op $ 10.783/oz" kwam al aan bod dat er maar een mogelijke exit-strategie bestaat voor de centrale banken, namelijk via de opwaardering van de goudprijs. Uit hetzelfde artikel van GoldMoney komt ook de conclusie waarom de centrale banken gedoemd zijn om hun strijd te verliezen.

[...]