Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 30471 tot 30475
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Eindelijk weer meer woningen verkocht

Het aantal verkochte woningen in Nederland is vorige maand uitgekomen op 8333, een daling van ruim 18 procent vergeleken met mei vorig jaar. Vergeleken met de voorgaande maand april is er echter sprake van een stijging van ruim 27 procent.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Inmiddels 19,4 miljoen werklozen in Eurozone

Dat is het hoogste aantal sinds 2006. Het aantal mensen met een baan in de eurozone daalde in het eerste kwartaal van 2013 met 1% op jaarbasis. Niet geheel verrassend gaat het vooral slecht met de arbeidsmarkt in Griekenland, Spanje, Portugal en Cyprus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Dit moet je zien om te geloven! Met 10.000 in de rij om goud te kopen

Beelden zeggen soms meer dan woorden. Onderstaande fotoreportage van Zerohedge toont aan hoe ze in China met zijn tien duizenden staan aan te schuiven om goud te kopen. Wie dacht dat de vraag naar fysiek goud zou afkoelen nu de prijs stabiliseert, heeft het verkeerd. Het zijn blijvende solden op de goudmarkt en de vraag naar fysiek goud zal niet snel verdwijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

The Endgame: protectionisme neemt wereldwijd toe

Het volume van de wereldhandel daalde tot 1,3 % op jaarbasis, dit is het traagste tempo sinds de economische crisissen van 2001 en 2008. Volgens Zerohedge hebben de centrale banken hun point of no return bereikt. Nu niets anders meer lijkt te werken, nemen de landen steeds meer toevlucht tot het protectionisme, dit is een van de laatste fases in het eindspel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Hoe te profiteren van dalende valuta

De laatste dagen en weken komen de daling van de verschillende valuta steeds meer in het nieuws. Er is niet alleen de daling van de Japanse Yen, maar ook de Australische dollar en andere munten zijn fors goedkoper geworden ten opzichte van de dollar. In het land der blinden is eenoog Koning. Maar dit biedt ook de nodige opportuniteiten.

Het zijn ook de valuta van de groeilanden die, naast de Yen en de AUD fors gedaald zijn ten opzichte van de dollar. De Zuid-Afrikaanse Rand en de Braziliaanse Real daalden in een tempo dat vrij ongewoon is voor deze landen. Aangezien de meeste ETF's voor de groeilanden in Amerikaanse dollar noteren, doen deze fondsen het veel slechter dan de rest.