Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 30481 tot 30485
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Energieprijzen EU flink gestegen

Huishoudens in de Europese Unie moesten vorig jaar flink meer betalen voor gas en elektriciteit dan in 2011. Dat blijkt uit cijfers dieEurostat, het Europees bureau voor de statistiek, maandag naar buiten heeft gebracht.

Bron:
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Goudprijs zal bepaald worden door handel in fysiek goud

Jim Sinclair: “Handel in fysiek goud zal papiergoud vervangen”

Goudanalist Jim Sinclair is van mening dat de goudprijs in de toekomst bepaald zal worden door de handel in fysiek goud. Momenteel wordt de prijs nog bepaald door de handel in contractuele verplichtingen, ook wel ‘papiergoud’ genoemd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

De echte waarde van goud ligt momenteel op $ 10.783/oz

In een recent rapport, "Do Industrialized Countries Hold the Right Foreign Exchange Reserves?”, gepubliceerd door The Federal Reserve Bank of New York, komen 2 belangrijke feiten aan bod: 1) De recente en ongeziene opbouw van deviezenreserves bij de centrale banken, 2) Hoe gaan deze centrale banken deze reserves terugdraaien zonder het monetair systeem te ontregelen. Het antwoord staat niet in het artikel van de Fed, maar is duidelijk volgens

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Denemarken verlaagt groeiverwachting

De Deense regering is somberder gestemd over de groei van de economie in dit jaar. De groeiverwachting voor 2013 werd verlaagd naar 0,5 procent, van een eerdere voorspelling voor een economische vooruitgang in een bandbreedte van 0,5 tot 1 procent. Dat werd maandag gemeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Druk op Franse regering wordt stilaan onhoudbaar

In Frankrijk wordt met de dag duidelijker dat president François Hollande met de billen bloot staat. Hollande heeft ruim 1 jaar geleden dat tijdens de verkiezingsstrijd beloftes gedaan die hij niet heeft kunnen inlossen. Zijn positie wordt stilaan onhoudbaar, zo erg is de situatie uit de hand gelopen.

De Franse economie bevindt zich in een recessie en zal daar waarschijnlijk niet snel uit raken. Daardoor wordt de druk op de Franse regering stilaan onhoudbaar, er zal iets moeten gebeuren. Wie de kop van jut zal worden is nog niet helemaal duidelijk, maar waarnemers denken dat vooral de positie van financiënminister Pierre Moscovici gevaar loopt.