Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 30491 tot 30495
Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Nog altijd 20 procent lucht in huizenprijzen

De huizenprijzen in Nederland zijn gedaald tot het niveau in de ons omringende landen. Dat zou blijken uit onderzoek van het Financieel Dagblad. Maar nog altijd zijn de prijzen direct over de grens fors goedkoper dan hier. De bodem in Nederland van de huizenprijzen is echter nog ver weg. Er wordt vooral vergeleken met de hoge prijzen in wereldsteden als München en Londen.

In de jaren ’90 zijn de huizenprijzen in Nederland diverse malen over de kop gegaan tijdens de introductie van de aflossingsvrije hypotheek. De daling van de laatste jaren komt vooral door economische tegenwind en de introductie van de 50% aflossingsverplichting onder Balkenende. In Duitsland is het nog altijd heel normaal dat er 30% wordt aanbetaald en de rest in 30 jaar wordt afgelost.

Bron: ad.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

'Luchtbel huizenmarkt loopt leeg'

De huizenprijzen zijn door de crisis op de woningmarkt gedaald tot het niveau van de direct omringende landen. Alleen in het Verenigd Koninkrijk liggen de prijzen hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Het Financieele Dagblad.

Een econoom zegt in de krant dat de Nederlandse huizenprijzen in de jaren negentig sneller gestegen dan in andere landen, als gevolg van de invoering van de aflossingsvrije hypotheek en de spaarhypotheek. 'Nu deze hypotheekvormen worden afgeschaft, daalt de leencapaciteit en dus de woningprijs.'

Huizenkopers waren in Nederland altijd duurder uit dan in België en Duitsland. Sinds 2008 zijn de prijzen met bijna een vijfde gedaald tot gemiddeld 215.000 euro. Dat is ongeveer hetzelfde niveau als in Duitsland en België, waar de prijzen met 10 procent stegen.

Bron: shtfplan.com
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Paniek in China over goud

A beginners guide to precious metals, what to buy, and how to protect your investment.

One day in the near future Americans will finally realize that their money is being devalued at a rapid pace. For the time being the price increases are somewhat muted by official announcements of inflation being under control at around 2% and purported economic recovery on the horizon. The Federal Reserve and the US government are doing everything in their power to maintain a perception of stability.

But what happens when all the machinations are proven to be fruitless during the next stock market crash and currency crisis?

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

‘Europa wil euro zonder IMF redden’

Dat zei minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem vrijdag na afloop van de ministerraad, zo meldt het Financieele Dagblad (FD) zaterdag.

Op dit moment is het IMF nog betrokken bij steunprogramma’s voor Griekenland, Ierland, Cyprus en Portugal. Het fond zorgt niet alleen voor financiering van de leningen, maar beslist ook inhoudelijk mee.

Samen met de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank (ECB) controleert het IMF of de geredde eurolanden hun afspraken nakomen.

Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Gaat de zilverprijs weer stijgen?

Zilver is een edelmetaal wat zich mag verheugen in een toenemende populariteit onder beleggers. Als beleggingsobject zal het echter altijd in de schaduw blijven staan van grotere broer goud. Het verloop van de goudprijs domineert dan ook de financiële media. Maar zilver is zeker niet minder interessant voor edelmetaalbeleggers.