Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30506 tot 30510
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

De globale Ponzi-economie: hoe Ierland de G8 ontvangt in één groot leugendecor

Binnen 2 weken wordt in het Lough Erne Golf Resort in Noord-Ierland de vergadering van de G8 gehouden. Daar stelt zich een klein probleem. De Noord-Ierse economie ligt namelijk in de lappenmand en de meeste van de omliggende dorpen zijn totaal verwaarloosd. De oplossing? Doen alsof er niets aan de hand is en leegstaande winkelpanden renoveren in de stijl waarin Hollywooddecors worden gebouwd. Verlaten gebouwen? No problem! Overschilderen of overplakken met kleurvolle landschapspanorama’s. Niet zo gek bedacht, schrijft A Lightning War for Liberty, want dat is net wat de G8 sinds het begin van de eurocrisis heeft gedaan: de zaakjes indekken en doen alsof er niets aan de hand is. De globale Ponzi-economie, zeg maar:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Chinese beurs is een ‘Stock Pickers Market’

De Chinese beurs heeft een goede meimaand achter de rug. Hoopgevend nieuws, want voor hartverwarmende prestaties moesten de investeerders zich tot dusver niet tot de Shanghai Composite Index wenden. Wispelturig, zo kan het gedrag van deze index omschreven worden.

Die wispelturigheid kan deels op rekening van de macrodata worden omschreven. Die gaven niet altijd evenveel aanleiding tot enthousiasme. Maar ondanks enkele tegenvallers wijst alles er op dat de Chinese economie de zo gevreesde harde landing zal kunnen vermijden.

Het ene aandeel is het andere niet

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Fitch verlaagt rating Cyprus

Het ratingagentschap Fitch heeft de langetermijnrating van de eilandstaat Cyprus met een graad verlaagd, van B naar B-. Alleen de kredietwaardigheid van Griekenland wordt even laag ingeschat.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

3 Belgen op gastenlijst Bilderbergconferentie

Op Infowars is de lijst vrijgegeven met de mensen die zullen deelnemen aan de jaarlijkse Bilderbergconferentie. Die gaat volgende week door in het Grove Hotel in het Engelse Watford.

De bijeenkomst van deze groep van zowat 100 deelnemers heeft een streng geheim karakter waarbinnen internationale beeldvorming en ideeën centraal staan. Afgeschermd van de pers bespreken politici, bankiers en zakenmensen de belangrijkste problemen van dit moment.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Goud is nooit lang onder de ‘Stairway to Hell’ gebleven

In de jaren 70 maakte Led Zeppelin het inmiddels legendarisch geworen ‘Stairway to heaven’, letterlijk vertaald ‘de trap naar de hemel’. De goudprijs heeft echter een andere beweging gemaakt die naar analogie van de Zeppelin-song ‘Stairway to Hell’ werd genoemd.

Daarmee wordt uiteraard gerefereerd naar de forse prijsval die het goud achter de rug heeft. Medio april ging de goudprijs zwaar onderuit en niets laat voorspellen dat er een snelle come-back zit aan te komen. De chart van het goud ziet er namelijk rotslecht uit.

Zeer bullish voor het goud