Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 30511 tot 30515
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

'Bijna een op vijf banen financiële sector weg'

Financiële bedrijven met een hoofdkantoor op de Zuidas hebben in vijf jaar tijd 18,5 procent van de banen geschrapt. Naast banken zetten ook accountantskantoren en advocaten het mes in de eigen organisatie. 

Dat schrijft Het Financieele Dagblad maandag na een inventarisatie van jaarverslagen van bedrijven met een hoofdkantoor op de Amsterdamse zakenlocatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Japanse banken kunnen in problemen komen wanneer…

De Bank of Japan is gestart met een experiment waarvan we wel het begin maar niet het einde kennen. Ze heeft de ambitie om de geldhoeveelheid te verdubbelen met daaraan gekoppeld een inflatietarget van 2 percent. De bedoelingen zijn duidelijk, maar zijn ze daarom ook haalbaar?

1 van de problemen waar de Bank of Japan op zou kunnen stuiten is dat de rentevoeten onverwacht kunnen stijgen wat de overheid serieus in de problemen kan brengen. De kosten om geld te lenen vliegen dan de lucht in, met als gevolg dat Japan in een vicieuze cirkel zou belanden.

Bron: co.uk
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

EU dreigt Frankrijk vanwege economisch falen

France, Spain and Slovenia are set to be criticised in a major commission report on Wednesday as countries that have failed, amid recession and the financial crisis, to cut public debt and to implement structural reforms of their economies.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

Kerry komt met miljardeninjectie Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft een investeringsprogramma aangekondigd van omgerekend 3 miljard euro voor de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

Kamer boos op woningcorporaties wegens 'bouwstaking'

Een groot deel van de Tweede Kamer is boos op woningcorporaties die een groot aantal bouwprojecten hebben stilgelegd.

De corporaties moeten de zogeheten verhuurdersheffing van 1,75 miljard euro betalen en zeggen dat ze daardoor te weinig overhouden voor bouwprojecten.