Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 30511 tot 30515
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Europese banken waren niet zo goedkoop sinds de jaren ’80

Op zoek naar achterblijvers op de beurs? Zoek dan niet langer, we hebben het antwoord voor u. Europese banken waren sinds de jaren 80 niet zo goedkoop en lijken klaar voor een inhaalbeurt. De zwakke prestaties van de bankaandelen zijn natuurlijk makkelijk te verklaren.

De banken waren de kop van jut in de grote financiële crisis van de jaren 80, niet ten onrechte overigens. Veel grootbanken hadden het erg bont gemaakt en betaalden voor hun wangedrag een hoge prijs. Ze werden op de beurs letterlijk afgeslacht, hun beurskoersen zakten door de vloer.

Nog een price to book ratio van 0.8

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Turkse beurs maakt vrije val van ruim 10%

Door de aanhoudende rellen in Turkije, is de beursindex van het land, de ‘Borsa Istanbul Stock Exchange National 100 Index’, de week begonnen met een daling van 10,5%. Grafiek via Bloomberg...

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Turbulentie verwacht

Het feit dat in de Verenigde Staten diverse centrale bankiers steeds meer schoten voor de boeg beginnen te geven over het, eventueel, terugdraaien van het monetaire verruimingsprogramma, maakt zowel obligatie- als aandelenbeleggers zenuwachtig. In de Verenigde Staten is de tienjaarsrente daardoor in 4 weken tijd met ongeveer 30-35 procent gestegen.

In Nederland liep de rente op van 1,52 procent naar 1,84 procent in dezelfde periode. Dat is een toename van ruim 20 procent. Als deze trend zich doorzet, belooft dat weinig goeds voor obligatiebeleggers en dan vooral pensioenfondsen. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

'Fed wijzigt beleid niet rigoureus'

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, kan zijn ruime stimuleringsbeleid aanpassen, maar zal niet overgaan tot rigoureuze veranderingen.

Dat zei de voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta, Dennis Lockhart, maandag tegen Bloomberg TV.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Levendige ruilhandel op Sardinië nu banken minder lenen

Wanneer Roberta Porceddu wijnflessen of landbouwgereedschap nodig heeft, doet ze de bestelling op internet en krijgt haar spullen geleverd. Maar dat doet de Sardinische wijnproducente zonder ook maar één euro te betalen.

Er wordt inmiddels ook gewerkt aan de sicanex op Sicilië en de piemex in de regio Piemonte.

Porceddu betaalt met de sardex, de alternatieve munt op het Italiaanse eiland. Het is een vorm van online-ruilhandel. "Het werkt snel en efficiënt", vertelt ze. "De schuld die ik door mijn aankopen opbouw, los ik af door de wijn te verkopen in sardex. De munt helpt ons bedrijfje, vooral wanneer we krap zitten en de bank ons geen geld wil lenen."