Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 30526 tot 30530
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Dit moet je zien om te geloven! Met 10.000 in de rij om goud te kopen

Beelden zeggen soms meer dan woorden. Onderstaande fotoreportage van Zerohedge toont aan hoe ze in China met zijn tien duizenden staan aan te schuiven om goud te kopen. Wie dacht dat de vraag naar fysiek goud zou afkoelen nu de prijs stabiliseert, heeft het verkeerd. Het zijn blijvende solden op de goudmarkt en de vraag naar fysiek goud zal niet snel verdwijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

The Endgame: protectionisme neemt wereldwijd toe

Het volume van de wereldhandel daalde tot 1,3 % op jaarbasis, dit is het traagste tempo sinds de economische crisissen van 2001 en 2008. Volgens Zerohedge hebben de centrale banken hun point of no return bereikt. Nu niets anders meer lijkt te werken, nemen de landen steeds meer toevlucht tot het protectionisme, dit is een van de laatste fases in het eindspel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Hoe te profiteren van dalende valuta

De laatste dagen en weken komen de daling van de verschillende valuta steeds meer in het nieuws. Er is niet alleen de daling van de Japanse Yen, maar ook de Australische dollar en andere munten zijn fors goedkoper geworden ten opzichte van de dollar. In het land der blinden is eenoog Koning. Maar dit biedt ook de nodige opportuniteiten.

Het zijn ook de valuta van de groeilanden die, naast de Yen en de AUD fors gedaald zijn ten opzichte van de dollar. De Zuid-Afrikaanse Rand en de Braziliaanse Real daalden in een tempo dat vrij ongewoon is voor deze landen. Aangezien de meeste ETF's voor de groeilanden in Amerikaanse dollar noteren, doen deze fondsen het veel slechter dan de rest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

De Nikkei kan nog eens meer dan 30 % dalen

De Japanse Nikkei lijkt wel op een achtbaan, de volatiliteit is enorm de laatste maanden. Na een stijging van iets meer dan 82 procent op zes maanden tijd, daalde de index op enkele weken tijd met meer dan 20 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Indonesiƫ heeft als 1ste de benchmark rente opnieuw opgetrokken

Enkele maanden geleden woedden de currency wars in volle hevigheid. Heel veel landen probeerde de koers van de eigen munt zo laag mogelijk te duwen met als uiteindelijke bedoeling om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te krijgen op de exportmarkten.

Maar die currency wars dreigen nu om te slaan in renteoorlogen. Want wat is er gebeurd? De afgelopen weken zijn de koersen van heel wat munten door de vloer gezakt en dat is natuurlijk ook weer de bedoeling munt. Een te goedkope munt is minstens even gevaarlijk als een te dure munt.

Bank Indonesia doet er 25 bsp bij