Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 30531 tot 30535
Bron: elsevier.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Rutte en Samsom knijpen de economie weer af

Het kabinet gaat, precies zoals Europees commissaris Olli Rehn eist, 6 miljard extra korten. Een derde daarvan, 2 miljard, moet volgens premier Mark Rutte uit extra lastenverzwaringen komen.

Rutte verdedigt die maatregel met de bewering dat Nederlandse kabinetten al tientallen jaren tegenvallers met een vaste verdeelsleuteloplossen: tweederde minder uitgeven en éénderdehogere belastingen. Ook andere Europese landen doen dat, volgens hem.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Duitse minister: ‘EU maakt een grote fout’

Het duurde niet lang voordat China een tegenaanval lanceerde gericht op de Europese wijnexport, nadat de Europese Unie vorige week besloot heffingen in te voeren op Chinese zonnepanelen. De spanningen tussen de twee handelspartners loopt verder op, nu via Reuters bekend is geworden dat de EU van plan is naar de Wereldhandelsorganisatie (WTO) te stappen vanwege Chinese heffingen op stalen buizen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Lagarde tevreden over trojka met EU en ECB

De laatste tijd is er tussen de partners in de trojka onderling kritiek geuit over de aanpak van de crisis in Griekenland.

Maar volgens Lagarde is er van onenigheid geen sprake. ''De relatie binnen de trojka is van een zeer ongewone en uitzonderlijke natuur, net zoals de crisis is geweest. Maar het is een constante en solide samenwerking, waar ik erg blij mee ben.''

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

De Federal Reserve in werkelijkheid

Ik heb al eens vaker beweerd dat er niet zoiets als één elite bestaat. Er zijn er in mijn ogen meerdere, waarvan soms de belangen parallel lopen, maar soms ook totaal tegenstrijdig zijn. Maar dat er binnen één elite ook nog eens tegengestelde meningen zijn kan misschien wel eens verhelderend werken, vooral als die naar buiten komen.

Wat te denken van de FED en Dallas FED president Fisher?