Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 30531 tot 30535
Bron: tv-visie.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Nieuw op Discovery Channel: 'Ice Cold Gold'

Groenland is een goudmijn. Onder de dikke laag sneeuw en ijs liggen kostbare edelmetalen zoals diamant, robijn én goud! Nooit eerder hebben mensen deze schatten uit de bevroren grond kunnen halen, maar daar komt nu verandering in.

Door de opwarming van de aarde komen in de zomer gebieden bloot te liggen waar voor het eerst in miljoenen jaren gezocht kan worden naar goud. Acht heldhaftige gelukszoekers uit Amerika hebben familie en werk achtergelaten in de hoop op een gouden toekomst. Waar hun eigen land al bijna volledig leeggeroofd is sinds de goldrushes in de 19e eeuw, mogen ze nu als eersten hun drilboor zetten in de maagdelijke goudmijnen.

Bron: parool.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

1 op de 6 Amsterdamse jongeren zonder werk

Steeds meer Amsterdamse jongeren zitten zonder werk. De afgelopen twee jaar steeg de jeugdwerkloosheid in de stad met maar liefst 20 procent. Dat meldt AT5.

Één op de zes jongeren heeft nu geen baan en is in vaak maandenlang tevergeefs aan het solliciteren.

Veel jongeren proberen vooral een baan te vinden door op het internet te zoeken naar geschikte vacatures. Hakan Erdogan, klantmanager jongeren bij het DWI, adviseert de jongeren juist om vanachter die computer vandaan te komen en mondeling contact te zoeken met potentiële werkgevers.

Bron: quotenet.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Global Wealth Report 2013 : Rijken worden rijker en ook Nederland is nog rijk.

Miljonairs zijn in 2012 7,8% rijker geworden ten opzichte van 2011, aldus jaarlijks onderzoek van de Boston Consulting Group. In 2011 was dat nog 3,6% ten opzichte van een jaar eerder, dus de economie lijkt weer beter te gaan draaien. Nederland hoort ondanks de stagnatie in de economie hier nog steeds net bij de 15 landen met de meeste miljonairs.

Bron: inspanje.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Verborgen economie Spanje 18,6 procent van BBP

Dit schrijft de Spaanse krant El Economista. De constructie en horeca vormen de sectoren waar het meeste zwart wordt gewerkt of verhandeld. Dit kost de staat volgens de Spaanse bank jaarlijks zo'n 72,7 miljard euro aan gemiste inkomsten. Met een dergelijk bedrag zou binnen 8 jaar het begrotingstekort zijn weggewerkt, zo schrijven de auteurs van het rapport 'Closing the European Tax Gap' van sociaal democraten in het Europees Parlement.

Volgens Funcas, de overkoepelende vereniging van spaarbanken, werkten tot 1984 1,4 miljoen mensen zwart, waar dat aantal tussen 2006 en 2008 is gestegen naar bijna 4 miljoen. Volgens dezelfde bron zou alleen al de niet betaalde IVA (Spaanse belasting op toegevoegde waarde) 18 miljard euro bedragen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Duitse hypotheek te mooi om waar te zijn

Drie mannen in pakken lachen je toe vanaf de website. Ze werken bij een klein financieel kantoor in Deventer, dat gisteren even werd beschouwd als de redder van de Nederlandse huizenmarkt. Met het aanbod van goedkope Duitse hypotheken, 'rente wel 2 procent minder', zou de dominantie van de drie grote Nederlandse banken eindelijk aangepakt worden. Het kantoortje werd direct overspoeld met telefoontjes. Onbereikbaar waren ze.

Het verhaal is alleen iets te mooi om waar te zijn.

Verschillende media meldden gisteren dat Duitse banken met honderden miljarden aan ongebruikte euro's op de balans klaar zouden staan om de Nederlandse hypotheekmarkt op te schudden. Bij nader inzien bleek het om een nog ontluikend initiatief te gaan van het Deventer kantoor dat met verschillende Duitse banken overlegt. Daarbij zouden andere kleine financiële bemiddelaars willen aansluiten.