Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 30536 tot 30540
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Max Keiser: ‘De prijzen reflecteren geen vraag en aanbod meer’

Hieronder een nieuwe aflevering van Keiser Report. Vanaf minuut 04.50 in onderstaande video legt Max Keiser uit dat alle prijzen, die deel uit maken van de de financiële markten, niet meer alleen tot stand komen door vraag en aanbod. Alle prijzen worden direct of indirect gemanipuleerd, aldus Max. We hebben niet meer te maken met een echte economie van vraag en aanbod. Het zijn allemaal slechts ‘prijshologrammen’ in een kunstmatige financieel stelsel.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 16 juni 2013

‘De geschiedenis kan zich niet herhalen’

Vraag aan Armstrong:

In diverse boeken over de crisis, zoals Conquer the Crash van Robert Prechter en Aftershock van de New York Times best seller auteur Robert Wiedemer, wordt voorspeld dat we te maken zullen krijgen met een nieuwe Grote Depressie, met werkloosheid die tot boven de 50% gaat stijgen en een crash van aandelenmarkten, 90% zullen dalen. Wiedemer voorspelt daarnaast stijgende inflatie tot wel 100%. Wat is jouw mening daarover?

Antwoord Armstrong:

Wat er in deze boeken wordt geschreven is totale onzin. Ze denken alleen vanuit het binnenlandse perspectief en gaan ervan uit dat de geschiedenis zich op dit punt zal herhalen. Ze hebben geen idee van wat ze voorspellen, omdat ze niet denken vanuit de globale wereld. Met de komst van globalisering is alles met elkaar verbonden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Ook Duitse minister wil andere rol IMF

BERLIJN (ANP) - De Duitse minister Wolfgang Schäuble van Financiën is voor een terugtrekking van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uit de reddingsoperaties in de eurozone. Het IMF moet Europa niet ,,permanent onder de armen nemen''. Op lange termijn moet IMF zich terugtrekken uit Europa. Dat verklaarde Schäuble tegenover de Duitse krant Frankfurter Algemeiner Zeitung.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Alarm: al zeven jaar geen economische groei in Nederland

De economen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg luiden de alarmklok. Al zeven jaar is de Nederlandse economie niet gegroeid! Volgens het Centraal Planbureau (CPB) zal de waarde van onze economie (het BBP) in 2014 op vrijwel hetzelfde niveau liggen als in 2007.In de economische geschiedenis is deze stilstand ongekend. Bovendien zal de werkloosheid in 2017 met circa 7% op een historisch hoog niveau liggen. Vermeend en Van der Ploeg leggen de schuld vooral bij politiek Den Haag. Hervormingen zijn achterwege gebleven en door de ombuigingspakketten die een totaal van €46 miljard aan bezuinigingen en lastenverzwaringen omvatten, heeft de economie zware schade opgelopen. De economen roepen het kabinet op snel met maatregelen te komen die de groei aanjagen en presenteren daarvoor ook zelf praktische voorstellen.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Nederland Europees kampioen schulden maken

1.3 Miljoen huishoudens in Nederland hebben een hogere hypotheekschuld dan de waarde van hun huis bedraagt en daarmee is ons land Europees kampioen schulden maken. Niet dat veel Nederlanders daar wakker van liggen, maar de onroerend goed bubble begint te lijken op wat wij in de VS zagen begin jaren 2008. Weliswaar gaat het om lagere getallen, maar naar verhouding staat ons land er wat betreft schulden als slechtste van alle 27 EU landen voor! Premier Mark Rutte zal dit tijdens zijn kinderlijke persconferentie wel niet verteld hebben, Mark was gelukkig om eindelijk eens op zijn eigen niveau te kunnen praten en Jeroen, ja Jeroen daar zult u de waarheid ook nooit van horen, daar Dijsselbloem zoals in de afgelopen weken is gebleken het verschil tussen waar en niet waar, nauwelijks nog kan onderscheiden.