Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30546 tot 30550
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Autoverkoop steeds harder achteruit

In de eerste 5 maanden van het jaar werden er 175.931 nieuwe auto's op naam gezet. Dat betekent een afname van ruim 31 procent vergeleken met dezelfde periode in 2012.

De autobranche wordt al tijden geplaagd door het aanhoudende lage consumentenvertrouwen en de dalende koopkracht.

'De aandelenkoersen worden de komende maanden bepaald door het vertrouwen van de financiële markten in de Fed' 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Europese economie in de lift

Het begint er stilaan weer beter uit te zien voor de economie in de Eurozone. Na 6 kwartalen van economische krimp is er licht aan het einde van de tunnel. De PMI cijfers van de verwerkende industrie verrassen in positieve zin in verschillende landen, waaronder een heel aantal landen uit de Europese periferie. Maar ook in de 4 grote landen trok de industrie terug aan, aldus BusinessInsider...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Oh nee! The Hindenburg Omen is daar

The Hindenburg Omen...

... is een ingewikkelde technische indicator die in het verleden al meermaals een aandelencrash heeft voorspeld. Vorige week vrijdag heeft de Hindenburg Omen zich weer voorgedaan op de Amerikaanse beurs. Met de crash in Japan, de wederopstanding van goud en de Federal Reserve tappering lijkt de Hindenburg Omen zijn gelijk weer te krijgen.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Jim Rogers: correctie goud nog niet voorbij

Investeerder Jim Rogers denkt dat de correctie van goud nog wel even door kan zetten. Rogers zit zelf overigens nog wel long en heeft in de afgelopen tijd geen goud verkocht.

Rogers houdt zelf een goudpositie aan en was al langer overtuigd dat de 12-jarige bull market wel eens een halt kon worden toegeroepen.

De correctie kan Rogers niet snel genoeg voorbij zijn, maar hij stelt wel dat het onrealistisch is om te verwachten dat de goudprijs snel naar de 2,000 tot 3,000 dollar zal stijgen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Beurs Istanbul onderuit vanwege rellen

De sociale onrust in de grote steden in Turkije heeft ook zijn weerslag op de Istanbul Stock Exchange.

De beurs van Istanbul ging aan het begin van de handelsdag ruim 6,4% onderuit en dat is de grootste daling sinds augustus 2011.

De hevige protesten in steden als Istanbul, Ankara, Izmir en Adana begonnen afgelopen vrijdag toen de politie in istanbul met geweld een einde maakte aan een bezetting van een park rond het Taksimplein.