Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 3056 tot 3060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Institutionele beleggers nemen afstand van de Britse financiële markt

Vooralsnog heeft de overwinning van het Brexit-kamp nog geen directe gevolgen gehad op de Britse economie. De macrocijfers maken immers duidelijk dat de Britse economie nog steeds aan een mooi tempo weet te groeien en ook de arbeidsmarkt is sterk verbeterd. Daarnaast draait de Britse productiesector op dit moment op volle toeren als gevolg van de waardedaling van het pond.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Review 2016: Obligatiemarkt!

Het jaar 2016 kan nu al de geschiedenisboeken in als een van de meest wispelturige jaren van deze eeuw. Dit op diverse fronten: sociaal, politiek, economisch, financieel. Overal was de verandering duidelijk zichtbaar.

Bovendien zette het heel wat autoriteiten, op verschillende onderdelen, op het verkeerde been. De consequenties zullen pas volgend jaar echt voelbaar worden. In meerdere niveaus van onze maatschappij. Het jaar begon echter zoals ik de voorbije jaren al had gekend.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Pakistan overweegt grootste bankbiljetten af te schaffen?

Het Senaat in Pakistan heeft de regering aanbevolen alle bankbiljetten van 5.000 roepie uit omloop te halen. Een nieuwe resolutie stelt voor om het grootste bankbiljet te schrappen, naar verluid om ‘niet legitieme geldstromen’ aan te pakken. Het biljet van 5.000 roepie heeft een waarde van omgerekend $48 en vertegenwoordigt ongeveer een derde van de totale waarde van alle bankbiljetten in omloop.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

John Pilger: Derde Wereldoorlog is al onderweg

De wereld stevent in hoog tempo af op een Derde Wereldoorlog, zo vreest documentairemaker en journalist John Pilger. In deze lezing spreekt hij zijn zorgen uit over propaganda, de dreiging van een nucleaire oorlog, de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China en het stilzwijgen van de Westerse media.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

Banken ‘ontslaan’ steeds meer klanten

Bankieren is niet meer wat het ooit geweest is: lage of zelfs negatieve interesten, meer bureaucratie, kortere openingsuren… en als je pech hebt wordt je zelfs aan de deur gezet als klant!

Dat ondervinden steeds meer mensen en bedrijven: wie te veel bureaucratie met zich meebrengt of niet genoeg geld opbrengt wordt vriendelijk verzocht ergens anders te bankieren.