Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 30556 tot 30560
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Goud, diamanten en geld van Gaddafi gevonden in Zuid-Afrika

Een team van Libische onderzoekers heeft een deel van het vermogen van de in 2011 vermoorde kolonel Gaddafi getraceerd in Zuid-Afrika. Verspreid over verschillende banken en beveiligingsbedrijven zou meer dan $1 miljard aan goud, diamanten en cash liggen. Het staat op naam van familie en vertrouwenspersonen van Gaddafi.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Derde staking bij Amazon in Duitsland

Medewerkers van onlinewinkel Amazon in Duitsland zullen vandaag voor de derde keer voor een dag staken. Ze eisen een hoger loon onder de cao voor de detailhandel, maar het Amerikaanse bedrijf houdt vast aan de cao voor de logistieke branche. Vakbond Verdi maakte vandaag bekend dat 200 man van de ochtendploeg in Leipzig niet aan de slag gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Nikkei weer onderuit

De beurs in Tokio is maandag weer flink in de min gesloten. De lagere slotstanden op Wall Street, gemengde industriecijfers uit China en een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgden voor een negatieve stemming op de Japanse beurs. De Nikkei eindigde 3,7 procent lager op 13.261,82 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Particuliere beleggers zijn goed voor 40% van de omzet op beurs van Tokyo

Spraakmakend op de markten is nog steeds de evolutie in Tokyo. Moeten we ons zorgen maken over de koersval op de Japanse beurs ? Blijkbaar niet, want de andere wereldbeurzen laten zich voorlopig niet uit het lood slaan over wat er gebeurt op de beurs van Tokyo. Een belangrijke factor om te weten is dat de handel in grote mate nog door particulieren wordt gedomineerd.

Particuliere beleggers zijn namelijk goed voor 40 percent van de omzet op beurs van Tokyo, waarbij hun aandeel volgens data verstrekt door de Tokyo Stock Exchange recent nog is toegenomen. Op 31 maart bedroeg het aandeel van de particulieren slechts 30 percent.

Institutionele investeerders houden het hoofd koel

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

‘Lager begin AEX’

De effectenbeurs in Amsterdam begint waarschijnlijk lager. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen met verlies openen. Beleggers maken zich op voor het rentebesluit van de ECB en het banencijfer uit de VS.

,,De AEX opent zo’n 2 punten lager. Er is weinig spannends gebeurd afgelopen weekeinde, maar de markten zijn redelijk onvoorspelbaar geworden. In Azië gaat Japan weer flink onderuit. Voor de rest is het vandaag vooral uitkijken naar de industriecijfers uit de eurozone en de VS”, aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Nederland.