EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 30561 tot 30565
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Goud en zilver goedkoopst in bijna drie jaar

De goudprijs is gezakt tot het laagste peil sinds september 2010, zilver was niet meer zo goedkoop sinds augustus van dat jaar. Een verklaring moet worden gezocht bij enerzijds de duurder wordende dollar en anderzijds de verwachting van een gewijzigd stimulusbeleid door het Amerikaanse stelsel van centrale banken (Fed).

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

China: O’Neill vs. Faber

Marc Faber en Jim O'Neill, Dr. Doom en Mr. BRIC, hebben tegenovergestelde meningen als het over China gaat. De ene voorspelt een slechte afloop van wat er in China aan de gang is terwijl de andere denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. Dit is wat beide heren te zeggen hebben volgens CNBC.

Marc Faber is het helemaal niet eens met O'Neill die zegt dat er helemaal geen credit crunch gaande is in China. Volgens O'Neill is het grootste probleem in China dat de bevolking nog steeds teveel spaart. Als China de rentevoet fors wil verlagen, kunnen ze dat binnen enkele seconden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

JPMorgan: “We vertrouwen Italië niet”

Het ziet er naar uit dat Europa naar een volgende crisis evolueert, nu her en der de politieke spanningen in Zuid-Europa terug opflakkeren, waardoor de rentes een u-bocht hebben gemaakt.

Volgens JP Morgan vormt met name Itali het grootste risico op een escalatie, vooral nu Berlusconi politiek is uitgeschakeld. Wie had dat ooit durven denken?! Maar ook in de buurlanden nemen de spanningen zienderogen toe.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Bankencrisis + grote vraag groeilanden = steun voor goudprijs!

In de gegeven omstandigheden is het moeilijk om positieve factoren te bedenken die de goudprijs uit het slop kunnen halen. Uit een rondvraag gedaan bij waarnemers blijkt nochtans dat niet iedereen de mond heeft opgegeven. Er zijn wel degelijk een paar factoren die het tij kunnen doen keren.

Op de 1ste plaats is er de vraag vanuit de groeilanden, die ondanks de daling van de goudprijs enorm groot blijft. Vorig jaar steeg de vraag naar goud vanuit India met ruim een kwart, terwijl de vraag vanuit China met 20% steeg. Die vraag zal ook in de toekomst groot blijven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Senatoren willen Fannie Mae en Freddie Mac vervangen

Een groep Amerikaanse senatoren gaat een voorstel indienen om de grote hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac op te laten gaan in een nieuw op te richten hypotheekverzekeraar. Dat is dinsdag bekend geworden.

De senatoren, van zowel de Republikeinen als Democraten, willen de twee financiële giganten ontmantelen, maar nog wel een rol voor de staat behouden in het verzekeren van hypotheken.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs