Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 30561 tot 30565
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Column Kees de Kort | Mooi dat consumentenvertrouwen, maar het gaat om de realiteit

"Ik wil best geloven dat iedereen in Duitsland er meer vertrouwen in krijgt, maar de vraag is of zich dat ook vertaalt in bestedingen, investeringen en banen. Dat is een heel ander verhaal.""Ik kijk naar de realiteit. Er zijn ook cijfers bekend geworden over de groei van de Duitse economie, en die stellen niet veel voor." Het laatste kwartaal steeg de economie met 0,1 procent vergeleken met een kwartaal daarvoor.

De rest van het jaar zijn de groeiverwachtingen voor de Duitse economie ook matig. "Er wordt een groei verwacht van 0,4 of 0,5 procent voor het hele jaar. Dat is een mingroei."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de goudprijs niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de goudprijs niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de goudprijs nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de goudprijs, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere goudprijs.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de goudvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De Federal Reserve zou daarom de goudprijs naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de Federal Reserve de goudprijs naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop goud in te slaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Er is nog hoop voor de mensheid – 31 grafieken

We horen en we lezen bijna uitsluitend slechte dingen in de media. Het lijkt er op dat de mensheid op het punt staat zichzelf uit te roeien. Maar dan vergeten we al snel dat er ook veel goede dingen gebeuren. Om het geloof in de mensheid te herstellen heeft BusinessInsider 31 grafieken boven gehaald.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Publieke en private schulden in één overzicht

De Wall Street Journal maakte een interessante matrix met de publieke en private schulden van verschillende landen. Nederland valt op door de extreem hoge private schuld, die alleen geëvenaard wordt door Denemarken en Ierland. Door de jaren heen lopen de schuldquotes bijna overal op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Goudprijs lijkt dubbele bodem te vormen

Matthew Schilling, commodity broker bij R.J. O’Brien in Chicago, is op basis van de charts niet zo pessimistisch voor het goud. De goudprijs lijkt een dubbele bodem te vormen, van waarop een herstelfase kan ingezet worden. Hoe ver dat herstel kan reiken is nog onduidelijk.