Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30561 tot 30565
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Particuliere beleggers zijn goed voor 40% van de omzet op beurs van Tokyo

Spraakmakend op de markten is nog steeds de evolutie in Tokyo. Moeten we ons zorgen maken over de koersval op de Japanse beurs ? Blijkbaar niet, want de andere wereldbeurzen laten zich voorlopig niet uit het lood slaan over wat er gebeurt op de beurs van Tokyo. Een belangrijke factor om te weten is dat de handel in grote mate nog door particulieren wordt gedomineerd.

Particuliere beleggers zijn namelijk goed voor 40 percent van de omzet op beurs van Tokyo, waarbij hun aandeel volgens data verstrekt door de Tokyo Stock Exchange recent nog is toegenomen. Op 31 maart bedroeg het aandeel van de particulieren slechts 30 percent.

Institutionele investeerders houden het hoofd koel

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

‘Lager begin AEX’

De effectenbeurs in Amsterdam begint waarschijnlijk lager. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen met verlies openen. Beleggers maken zich op voor het rentebesluit van de ECB en het banencijfer uit de VS.

,,De AEX opent zo’n 2 punten lager. Er is weinig spannends gebeurd afgelopen weekeinde, maar de markten zijn redelijk onvoorspelbaar geworden. In Azië gaat Japan weer flink onderuit. Voor de rest is het vandaag vooral uitkijken naar de industriecijfers uit de eurozone en de VS”, aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Nederland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

BIS waarschuwt voor gevaar 'goedkoop geld'

Markten zijn in de ban van centrale bankiers, met goedkoop geld dat de aandelenkoersen omhoog drijft, ondanks een gebrek aan goed econmisch nieuws.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

'Eurozone op weg naar herstel'

De eurozone zal zich later dit jaar ''zeer geleidelijk'' beginnen te herstellen. 

Dat voorspelt de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi maandag in een toespraak in Shanghai.

''Er zijn een paar tekenen van mogelijke stabilisatie'', aldus de ECB-president.

Bron: livetradingnews.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Japan print geld om in het buitenland te investeren

Japan, the world’s 3rd largest economy that is trapped by its stagnant economy, is venturing into new overseas market to boost its investments so as to revitalize the sluggish economy and seek more international influence.

The East Asian country, now, holds a large international conference from this Saturday to Monday participated by African leaders to discuss the development of the continent, which now maintains a high speed of economic growth rate.