Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 30566 tot 30570
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Sprott gelooft nog steeds in de goud- en zilvermijnen

Sprott Silver Equities Class Co-Manager Maria Smirnova heeft nog steeds een goed oog in de goud-en zilvermijnen. Volgens Sprott zullen de zilvermijnen het heel goed doen de komende jaren. Dit komt vooral door de sterke hefboomwerking. Ondanks de prijsdaling van de laatste maanden, blijven ze geloven in een sterke toekomst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

De stijging van de goudprijs is een groot misverstand

Beleggers beginnen stilaan te begrijpen dat de oude economische modellen niet meer werken. Zo ook voor goud. Goud kende een sterke stijging in de verwachting van inflatie of zelfs hyperinflatie. Maar ook daarin waren de beleggers verkeerd. Dat is de reden waarom goud nu niet meer aantrekkelijk is. De stijging van de goudprijs de laatste jaren was gebaseerd op een groot misverstand, zegt 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

We zijn rechtstreeks getuige van het overlijden van Japan

Olivier Delamarche, partner bij de Franse vermogensbeheerder Platinimum Gestion, was te gast bij de uitstekende Franse zakenzender BFM Business en analyseerde er Abenomics en de Quantitative Easing-politiek van Ben Bernanke. Express.be verzamelde zijn beste quotes:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Crisis: Een tegenvaller van €8,7 miljard

De bedrijven en de burgers in Nederland hebben te maken met de economische crisis en dat voelt de Nederlandse staat logischerwijs ook. Het kabinet heeft in 2013 te maken met forse tegenvallers in de belastinginkomsten en premieontvangsten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Wil China nog Amerikaanse obligaties?

China zit op een berg van $3,4 biljoen aan buitenlandse valutareserves en heeft moemnteel een moeilijke taak om de waarde van deze reserves veilig te stellen. Voorheen kocht China vooral Amerikaanse staatsobligaties, maar sinds het uitbreken van de financiële crisis is het vertrouwen in dat schuldpapier en de Amerikaanse dollar sterk afgenomen.