EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 30566 tot 30570
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Ierse bankiers lachten hard om 'zinloze' EU-redding

In Ierland is geschokt gereageerd op het uitlekken van zeer openhartige telefoongesprekken tussen hooggeplaatste bankiers van de genationaliseerde en uiteindelijk geliquideerde bank Anglo Irish. De gesprekken, enkele dagen voordat het Ierse parlement in september 2008 noodwetgeving aannam om de Ierse banken koste wat kost te redden, maken duidelijk dat binnen de bank al lang duidelijk was dat Anglo Irish niet meer te redden zou zijn.

De gesprekken tussen voormalig topman David Drumm, hoofd kapitaalmarkten John Bowe en het hoofd van de consumentenbank, Peter Fitzgerald, hebben een hilarische toon, ondanks de enorme problemen waarin de bank op dat moment verkeert. De manier waarop zij de toezichthouders en de overheid hebben meegetrokken in de problemen van Anglo Irish leidt tot grote ophef in Ierland.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

BlackRock: “Veel value in de mijnbouwsector”

De recente uitverkoop in de mijnbouwsector is zonder enige vorm van onderscheid gebeurd, het koren werd samen met het kaf terug naar af gestuurd. De investeerders dumpten met andere woorden zonder onderscheid de aandelen van de bedrijven actief in de sector.

De Stoxx Europe 600 basic resources sector (SXXP) is vanaf de piek in januari met meer dan een kwart in waarde gedaald, over de afgelopen 24 maanden bedraagt het verlies bijna 50 procent. De mijnbouwsector heeft het met andere woorden veel slechter gedaan dan de brede beurs.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Goud en zilver goedkoopst in bijna drie jaar

De goudprijs is gezakt tot het laagste peil sinds september 2010, zilver was niet meer zo goedkoop sinds augustus van dat jaar. Een verklaring moet worden gezocht bij enerzijds de duurder wordende dollar en anderzijds de verwachting van een gewijzigd stimulusbeleid door het Amerikaanse stelsel van centrale banken (Fed).

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

China: O’Neill vs. Faber

Marc Faber en Jim O'Neill, Dr. Doom en Mr. BRIC, hebben tegenovergestelde meningen als het over China gaat. De ene voorspelt een slechte afloop van wat er in China aan de gang is terwijl de andere denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. Dit is wat beide heren te zeggen hebben volgens CNBC.

Marc Faber is het helemaal niet eens met O'Neill die zegt dat er helemaal geen credit crunch gaande is in China. Volgens O'Neill is het grootste probleem in China dat de bevolking nog steeds teveel spaart. Als China de rentevoet fors wil verlagen, kunnen ze dat binnen enkele seconden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

JPMorgan: “We vertrouwen Italië niet”

Het ziet er naar uit dat Europa naar een volgende crisis evolueert, nu her en der de politieke spanningen in Zuid-Europa terug opflakkeren, waardoor de rentes een u-bocht hebben gemaakt.

Volgens JP Morgan vormt met name Itali het grootste risico op een escalatie, vooral nu Berlusconi politiek is uitgeschakeld. Wie had dat ooit durven denken?! Maar ook in de buurlanden nemen de spanningen zienderogen toe.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs