Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30571 tot 30575
Bron: quotenet.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Global Wealth Report 2013 : Rijken worden rijker en ook Nederland is nog rijk.

Miljonairs zijn in 2012 7,8% rijker geworden ten opzichte van 2011, aldus jaarlijks onderzoek van de Boston Consulting Group. In 2011 was dat nog 3,6% ten opzichte van een jaar eerder, dus de economie lijkt weer beter te gaan draaien. Nederland hoort ondanks de stagnatie in de economie hier nog steeds net bij de 15 landen met de meeste miljonairs.

Bron: inspanje.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Verborgen economie Spanje 18,6 procent van BBP

Dit schrijft de Spaanse krant El Economista. De constructie en horeca vormen de sectoren waar het meeste zwart wordt gewerkt of verhandeld. Dit kost de staat volgens de Spaanse bank jaarlijks zo'n 72,7 miljard euro aan gemiste inkomsten. Met een dergelijk bedrag zou binnen 8 jaar het begrotingstekort zijn weggewerkt, zo schrijven de auteurs van het rapport 'Closing the European Tax Gap' van sociaal democraten in het Europees Parlement.

Volgens Funcas, de overkoepelende vereniging van spaarbanken, werkten tot 1984 1,4 miljoen mensen zwart, waar dat aantal tussen 2006 en 2008 is gestegen naar bijna 4 miljoen. Volgens dezelfde bron zou alleen al de niet betaalde IVA (Spaanse belasting op toegevoegde waarde) 18 miljard euro bedragen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Duitse hypotheek te mooi om waar te zijn

Drie mannen in pakken lachen je toe vanaf de website. Ze werken bij een klein financieel kantoor in Deventer, dat gisteren even werd beschouwd als de redder van de Nederlandse huizenmarkt. Met het aanbod van goedkope Duitse hypotheken, 'rente wel 2 procent minder', zou de dominantie van de drie grote Nederlandse banken eindelijk aangepakt worden. Het kantoortje werd direct overspoeld met telefoontjes. Onbereikbaar waren ze.

Het verhaal is alleen iets te mooi om waar te zijn.

Verschillende media meldden gisteren dat Duitse banken met honderden miljarden aan ongebruikte euro's op de balans klaar zouden staan om de Nederlandse hypotheekmarkt op te schudden. Bij nader inzien bleek het om een nog ontluikend initiatief te gaan van het Deventer kantoor dat met verschillende Duitse banken overlegt. Daarbij zouden andere kleine financiële bemiddelaars willen aansluiten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Oppepper voor 'huizenmarkt' VS

Een kantoorpand in Manhattan wordt voor omgerekend 1 miljard euro verkocht. Het is de grootste transactie met betrekking tot een pand in de Verenigde Staten sinds eind 2010.

Het enorme kantoorpand ligt aan Madison Avenue 650 vlakbij de zuidoosthoek van Central Park.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Erfenissen brengen staat ruim zeven miljoen op

In 2012 heeft de staat 7,15 miljoen euro geïnd aan erfloze nalatenschappen. Dat blijkt uit cijfergegeens van minister van Financiën Koen Geens (CD&V), die opgevraagd werden door Open Vld-Kamerlid Sabien Lahaye-Batheu. De cijfers staan vandaag te lezen in de gratis krant De Zondag.