Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 30571 tot 30575
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Kosten goudmijnen blijven stijgen door lagere kwaliteit erts

Goudmijnen halen steeds minder goud uit een ton puin en moeten hun productie daarom verder opschroeven. Dat gaat gepaard met hogere kosten voor brandstof en arbeid. De directe kostprijs van goud steeg in ene jaar tijd van $658 naar $738 per troy ounce. Dat is overigens niet de all-in kostprijs van goud, die ligt een stuk hoger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

“Dow Jones is op weg naar 20,000 punten”

Het optimisme over de Amerikaanse beurzen kent geen grenzen meer, de waarnemers struiken over elkaars voeten om met optimistische targets uit te pakken. Seth Masters van Bernstein Global Wealth Management laat zich daarbij niet onbetuigd, ook zijn optimisme is grenzeloos.

Masters is van mening dat de huidige hausse nog makkelijk tot het einde van het decennium kan blijven duren, hij ziet geen factoren die een remmende factor kunnen uitoefenen. In die context lijkt een target van 20,000 punten voor de Dow Jones tegen 2019-2020 makkelijk haalbaar.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Goudproducent Agnico Eagle zeer actief in strategische investeringen

Gisteren maakte goudproducent Agnico Eagle bekend een investering van  $15 mil te hebben gedaan in Probe Mines. Hiermee verwerft Agnico bijna 10% van alle aandelen van Probe . Dit is al de vierde soortgelijke investering door Agnico in 2 maanden, en deze activiteit is opmerkelijk gezien de uiterste voorzichtigheid waarmee goudproducenten op dit moment geld uitgeven.

[...]

Bron: crime-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Hagenaar met ruim 16 miljoen euro 'boete' meldt zich bij politie

Donderdag 23 mei heeft een 39-jarige Hagenaar zich gemeld bij het speciale opsporingsteam van de politie in Den Haag omdat hij gesignaleerd stond voor een aanzienlijke geldboete. De Hagenaar moest de staat nog ruim 16 miljoen euro betalen.

Eind 2010 werd de Hagenaar door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor het via internet oplichten van investeerders middels (nep)investeringen. De rechtbank veroordeelde hem tot het betalen van € 16.430.780,- of een hechtenis van 365 dagen. Sindsdien is de man voortvluchtig.

Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

De psychologie achter beleggen in goud

De edelmetalen zitten de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. De koersen van goud en zilver staan al maanden onder druk en het sentiment wordt steeds negatiever.  In de media worden steeds vaker  koersdoelen genoemd van 1000 dollar per ounce goud of zelfs lager. De stemming op de edelmetaalmarkt lijkt niet slechter te kunnen worden, maar dat is nou juist wat de edelmetalen nu aantrekkelijk maakt. De geschiedenis leert dat als het sentiment onder beleggers een dieptepunt heeft bereikt, de koersen op het punt staan aan een spectaculaire stijging te beginnen.

De laatste keer dat we dit zagen op de edelmetaalmarkt was eind 2008. Goud noteerde toen onder de 700 dollar per ounce. Nog geen 3 jaar later bereikte de goudkoers een recordhoogte van meer dan 1900 dollar per ounce.  Een hele mooie winst voor de dappere belegger die op het dieptepunt instapte.