Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 30576 tot 30580
Bron: crime-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Hagenaar met ruim 16 miljoen euro 'boete' meldt zich bij politie

Donderdag 23 mei heeft een 39-jarige Hagenaar zich gemeld bij het speciale opsporingsteam van de politie in Den Haag omdat hij gesignaleerd stond voor een aanzienlijke geldboete. De Hagenaar moest de staat nog ruim 16 miljoen euro betalen.

Eind 2010 werd de Hagenaar door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor het via internet oplichten van investeerders middels (nep)investeringen. De rechtbank veroordeelde hem tot het betalen van € 16.430.780,- of een hechtenis van 365 dagen. Sindsdien is de man voortvluchtig.

Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

De psychologie achter beleggen in goud

De edelmetalen zitten de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. De koersen van goud en zilver staan al maanden onder druk en het sentiment wordt steeds negatiever.  In de media worden steeds vaker  koersdoelen genoemd van 1000 dollar per ounce goud of zelfs lager. De stemming op de edelmetaalmarkt lijkt niet slechter te kunnen worden, maar dat is nou juist wat de edelmetalen nu aantrekkelijk maakt. De geschiedenis leert dat als het sentiment onder beleggers een dieptepunt heeft bereikt, de koersen op het punt staan aan een spectaculaire stijging te beginnen.

De laatste keer dat we dit zagen op de edelmetaalmarkt was eind 2008. Goud noteerde toen onder de 700 dollar per ounce. Nog geen 3 jaar later bereikte de goudkoers een recordhoogte van meer dan 1900 dollar per ounce.  Een hele mooie winst voor de dappere belegger die op het dieptepunt instapte.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Column Kees de Kort | Mooi dat consumentenvertrouwen, maar het gaat om de realiteit

"Ik wil best geloven dat iedereen in Duitsland er meer vertrouwen in krijgt, maar de vraag is of zich dat ook vertaalt in bestedingen, investeringen en banen. Dat is een heel ander verhaal.""Ik kijk naar de realiteit. Er zijn ook cijfers bekend geworden over de groei van de Duitse economie, en die stellen niet veel voor." Het laatste kwartaal steeg de economie met 0,1 procent vergeleken met een kwartaal daarvoor.

De rest van het jaar zijn de groeiverwachtingen voor de Duitse economie ook matig. "Er wordt een groei verwacht van 0,4 of 0,5 procent voor het hele jaar. Dat is een mingroei."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de goudprijs niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de goudprijs niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de goudprijs nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de goudprijs, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere goudprijs.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de goudvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De Federal Reserve zou daarom de goudprijs naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de Federal Reserve de goudprijs naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop goud in te slaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Er is nog hoop voor de mensheid – 31 grafieken

We horen en we lezen bijna uitsluitend slechte dingen in de media. Het lijkt er op dat de mensheid op het punt staat zichzelf uit te roeien. Maar dan vergeten we al snel dat er ook veel goede dingen gebeuren. Om het geloof in de mensheid te herstellen heeft BusinessInsider 31 grafieken boven gehaald.