Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30591 tot 30595
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

Kijk op de week (Pleidooi voor goud)

De "Kijk op de week" is mijn eigen opiniestuk van wat ik vind dat deze week de belangrijkste gebeurtenis was op de financiële markten. Iedere dag presenteer ik u de mening van internationale experts, maar op het einde van de week geef ik graag eens mijn eigen mening. Deze week een pleidooi voor goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

ECB trekt aan de alarmbel

De Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwt voor de financiële stabiliteit in de eurozone en voor de gevolgen van stijgende rentevoeten. In het verbale geweld na de publicaties van de Europese Commissie en de OESO is een belangwekkende analyse van de ECB eergisteren nagenoeg verloren gegaan. Ze heeft het over de financiële stabiliteit in de eurozone in de Financial Stability Review.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

Oliebedrijven Iran op zwarte lijst VS

De Amerikaanse regering heeft vrijdag acht Iraanse oliebedrijven op de zwarte lijst gezet. De Verenigde Staten willen zo het Iraanse nucleaire programma ondermijnen.

De oliebedrijven, waaronder Bandar Imam Petrochemical, zijn allemaal in handen van de Iraanse overheid. Levensmiddelenbedrijven die zijn gevestigd in het Midden-Oosten kregen sancties opgelegd, omdat ze opzettelijk olieproducten van Iran zouden hebben gekocht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

Olie kan Italië redden van de ondergang

En dan hebben we het niet over olijfolie, maar over aardolie. Italië is de tweede grootste producent van olijfolie ter wereld, maar onder de grote olijfolievelden in Zuid-Italië hebben geologen nu ook grote voorraden aardolie gevonden zegt Bloomberg...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

St. Louis Fed: QE helpt vooral de rijksten

Zelfs de Amerikaanse centrale bank geeft het toe: de stijging van het totale vermogen van huishoudens kwam vooral bij de rijken terecht. De stijgende aandelenkoersen gingen aan veel huishoudens voorbij, terwijl daar vooral de groei vandaan moest komen. Door het stimuleringsbeleid van de Fed kregen de aandelenmarkten de wind in de rug.