Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 30596 tot 30600
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Bank of Japan ziet signalen dat economie aan beterhand is

De Bank of Japan heeft geen verdere wijzigingen meer doorgevoerd in haar monetaire politiek, wat wil zeggen dat aan de principes van Abenomics niets wordt gewijzigd. Toch was de stemming binnen de raad van bestuur van de Japanse centrale bank niet unaniem.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Japan: Alles staat nu op het spel

Veel beleggers vragen zich momenteel terecht af of de scherpe daling van de Japanse Nikkei van gisteren van een kleine zeven procent een vervelende, maar in het grote monetaire spel te negeren correctie is, of dat er daadwerkelijk sprake is van een beurs implosie als gevolg van de opblaasacties van de centrale bank van Japan. Voor dat laatste is veel, zo niet alles te zeggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

‘Vraag naar metalen blijft beperkt’

De wereldwijde metaalmarkten houden ook in 2013 last van margedruk en overcapaciteit. Dat concludeert ABN Amro vrijdag.

In China en de Verenigde Staten is er sprake van beperkt economisch herstel, maar de bank schat in dat de economische groei in China, het land met de grootste consumptie van metaal ter wereld, beperkt blijft tot 8 procent. Dat heeft een ,,remmend effect’’ op de vraag. Die blijft wel ,,solide’’, verwacht ABN, zodat de prijzen van metaal op relatief hoog niveau blijven. Europa blijft ondertussen worstelen met de economie, waardoor de vraag achterblijft.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Chinezen investeren in Amerikaanse bedrijven en vastgoed

Chinezen willen hun reserves niet langer uitlenen aan de Amerikaanse overheid. Ze koopt slechts mondjesmaat staatsobligaties en zoekt in toenemende mate naar diversificatie van reserves. Het Chinese investeringsfonds SAFE koopt steeds vaker belangen in vastgoed en bedrijven in Westerse landen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

3 verrassende redenen waarom dalende grondstofprijzen goed zijn

De prijzen voor een groot deel van de grondstoffen zitten al enige tijd in een dalende trend. Er wordt hier en daar dan ook geopperd dat de stierenmarkt voor grondstoffen voorbij is. Voor beleggers in grondstoffen zijn het moeilijke tijden, maar er zijn ook positieve effecten aan de dalende grondstofprijzen, aldus CNN Money.

De dalende grondstofprijzen zorgen ervoor dat...