Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 30596 tot 30600
Bron: demorgen.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Griekse bonden roepen op tot algemene staking tegen sluiting openbare omroep

In Griekenland hebben de grootste vakbondsfederaties van het land, GSEE (privésector) en ADEDY (openbare sector), vandaag opgeroepen om morgen een algemene 24 urenstaking te houden. Ze roepen ook op om samen te komen voor de zetel van de openbare omroep ERT in Athene, om te protesteren tegen de "brutale" beslissing van de regering om de omroep te sluiten.

 Alle Griekse journalisten staken sinds vanochtend uit protest tegen de sluiting van de Griekse publieke omroep ERT. "We zullen staken totdat de regering haar besluit intrekt'', zegt Dimitris Trimis van de Atheense Journalisten Bond.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

De stijging van 10 Y Treasury in perspectief

Sinds het woord 'tappering' voor de eerste keer is gevallen, zijn de rentevoeten op de 10-jarige obligaties van de Verenigde Staten omhoog geschoten. De rentevoet staat momenteel op het hoogste punt in 11 maanden en noteert al 70 basispunten hoger dan het dieptepunt. Gezien de enorme schuldenberg in de VS, kan dit op termijn de Amerikaanse overheid veel geld kosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Gaat Amazon nu ook onze boodschappen leveren?

Amazon begon als een online-boekenwinkel, maar werd al snel de grootste online retailer ter wereld. Maar Amazon is een bedrijf dat niet stil zit, het investeert zoveel mogelijk van de inkomsten uit al zijn activiteiten. Amazon experimenteert zo al 5 jaar met het leveren van boodschappen uit de supermarkt en staat op het punt deze activiteiten fors uit te breiden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Tissen: ‘Het kookpunt van de crisis is nabij’

Weg met schulden. Kappen ermee. Op grote schaal wegwerken. Elk beleid dat Nederland radicaal schuldenvrij maakt, is gezagvol beleid. En daar hunkert iedereen naar. Naar de mening van een groeiend aantal Nederlanders en volgend op wat burgereconomen, columnisten en bloggers al jaren beweren slaat de huidige crisis inmiddels zo hard toe -zelfs tot in alle uithoeken van staat en samenleving- dat regering en parlement er goed aan doen om volmondig toe te geven dat onze situatie in Nederland niet veel onderdoet voor die in Zuid Europa. We gaan in ieder geval hard die kant op.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Frankrijk kondigt maatregelen aan om gedelokaliseerde bedrijven terug te halen

De Franse minister van ‘Productief Herstel’ Arnaud Montebourg gaat vrijdag maatregelen aankondigen die Franse bedrijven die de voorbije jaren naar het buitenland delokaliseerden terug naar Frankrijk moeten brengen. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos. Welke die maatregelen zijn is nog niet bekend.