Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30601 tot 30605
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

Eurozone maakt 7,2 miljard over voor Griekse banken

De eurozone heeft vandaag zoals voorzien 7,2 miljard euro overgemaakt die moeten dienen voor een herkapitalisatie van de Griekse banken en die deel uitmaken van een enveloppe van 50 miljard euro. Dat maakte het EFSF, het noodfonds van de 17 eurolanden, bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

Dow Jones-index economisch sentiment stijgt in mei

De Dow Jones Economisch Sentiment-index is in mei gestegen, blijkt vrijdag tijdens de publicatie van het cijfer door Dow Jones

De index kwam in mei uit op 52,4, in vergelijking tot 51,3 in april.

De ESI heeft tot doel om de staat van de Amerikaanse economie te voorspellen door 15 grote dagbladen te analyseren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

Beursrally gemist? Kijk dan naar de cyclicals

In de huidige fase van de beurshausse zijn er 2 soorten investeerders die nog in aanmerking komen om in de markt te stappen. Er zijn zij die er vanaf het begin bij waren en die schrik hebben om toekomstige winsten mis te lopen, ze blijven dus aandelen bijkopen.

De 2de categorie is een heel andere, het betreft investeerders die 4 jaar lang langs de zijlijn op een grote correctie hebben staan wachten en die de grote winsten langs de neus zagen voorbijgaan. Dezen staan te trappelen om zo snel mogelijk in de markt te stappen.

Sommige sectoren hebben nog wat vlees op het been

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

Amerikaanse obligatierendementen opnieuw in stijgende trend

De Amerikaanse obligatiemarkt heeft een opmerkelijke beweging uitgevoerd. Over een periode van 3 weken is het rendement op de benchmark 10-jarige U.S. Treasury opgelopen van 1.65 percent naar 2.15 percent. Zo’n beweging is uiteraard niet zonder precedent.

Maar opmerkelijk is ze zeker wel. Bovendien is ook de reden waarom opmerkelijk. Eigenlijk is alles terug te voeren tot de politiek die de Amerikaanse centrale bank voert. De Fed probeert momenteel het water om te kijken of de temperatuur geen langzame afbouw van qe toelaat.

Gebrek aan afdekking

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 mei 2013

Ben Bernanke lijkt controle over het geheel even kwijt te zijn

Bill Gross, Pimco’s co-chief investment officer, mengt zich in het debat over de opstoot van de rente in de U.S. Gross constateert dat we in een nieuwe fase zijn beland in de correlatie tussen aandelen en obligaties. Die correlatie was al moeilijker dan in het verleden het geval was.

Het klinkt natuurlijk als een cliché: vroeger was het veel eenvoudiger. Wanneer de beurskoersen stegen daalden de obligatiekoersen en vice versa. Uitgedrukt in moderne termen was er telkens een overstap van risk on naar risk off en omgekeerd.

De financiële crisis is alles veranderd