Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 30606 tot 30610
Bron: cnbc.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Japan: Mini-crashje tijdelijk, Abenomics niet ontspoord

The biggest plunge in Japanese stock prices since a 2011 earthquake and tsunami was a temporary pullback that will not derail the government's "Abenomics" policy of loose money and fiscal stimulus, officials said on Thursday.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Nieuw ECB-hoofdkwartier al te klein voor nieuw personeel

© ap.Het nieuwe hoofdkwartier van de Europese Centrale Bank (ECB) in het Duitse Frankfurt is bijna klaar. Projectleider Thomas Rinderspacher rekent erop dat het complex ten laatste midden volgend jaar afgewerkt is. Hij kondigde aan dat de verhuis in "de tweede helft van 2014" gepland is. Mogelijk is het gebouw dan echter al te klein om de bijkomende werknemers voor het bankentoezicht onderdak te bieden.

Bron: wegwijs.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Restschuld? Dan niet meer sparen voor pensioen

Restschuld? Dan niet meer sparen voor pensioenWaarom zou je sparen om armoede op je oude dag te voorkomen, als de armoede nu al toeslaat? Dat is de vraag die steeds vaker wordt gesteld nu voor veel huiseigenaren een forse schuld dreigt als ze hun huis moeten verkopen. De pensioenpremie beslaat een flink deel van het loon, maar wordt verplicht vastgezet tot het pas na vele jaren mag worden gebruikt voor consumptie. Daarom pleiten economen en analisten ervoor om mensen wiens huis onder water staat de mogelijkheid te geven om tijdelijk de pensioenpremie in te zetten voor aflossing van de hypotheek. Een dergelijke constructie voorkomt acute armoede en zou bovendien een positief effect kunnen hebben op de woningmarkt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

ECB-voorzitter: Europese bankenunie noodzakelijk

Om definitief een einde te maken aan de financiële crisis in Europa is het noodzakelijk dat de Europese leiders een centraal agentschap samenstellen waarmee banken in nood gereorganiseerd kunnen worden. Dat vindt de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

'Mogelijk strop 10 miljard bij banken Spanje'

Spaanse banken moeten nog eens tot 10 miljard euro extra opzij zetten om leningen af te dekken waarop wellicht niet meer wordt afgelost. Dat schreef de Britse zakenkrant Financial Times donderdag op basis van interne ramingen van de Spaanse centrale bank.