Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 30616 tot 30620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Als Jim Grant moet kiezen tussen goud of staatsobligaties, dan…

In de ganse discussie tussen voor- en tegenstanders van het goud gaat dikwijls verloren waar het oorspronkelijk allemaal om ging: de Fed heeft olv van Ben Bernanke de geldkranen wijdopen gezet, met als gevolg dat de markten met vers gedrukt geld worden overspoeld.

James “Jim” Grant, stichter en uitgever van de Grant’s Interest Rate Observer stelde zijn lezers de vraag van 100 miljoen: Waar gaat de voorkeur naar uit: goud of Amerikaanse staatsobligaties? Voor Grant ligt het antwoord op die vraag voor de hand, hij hoeft er zelfs niet eens over na te denken.

Goud is belangrijk

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Griekenland wordt voor IMF hét voorbeeld,… hoe het niet moet

Het Internationaal Monetair Fonds heeft toegegeven dat het fouten heeft gemaakt bij de redding van Griekenland. Wat wij al langer dan vandaag weten, wordt nu door het IMF zelf ook toegegeven. De redding van Griekenland zal vermoedelijk als tekstboek worden gebruikt in toekomstige reddingen van andere landen, vooral dan hoe het niet moet.

Bij de eerste bail-out van € 110 miljard waren de groeiverwachtingen te optimistisch en de herstructurering van de schulden had veel eerder moeten gebeuren. Bij de toekenning van de eerste schijf voldeed Griekenland ook niet aan minstens een van de vier criteria, namelijk de houdbaarheid van de schuld op middellange termijn.

Een pyrrusoverwinning 

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Nettoverlies SNS Reaal 2012 972 miljoen euro

SNS Reaal noteerde over 2012 een nettoverlies van 972 miljoen euro. De waardeverminderingen van Property Finance zijn fors gestegen tot 941 miljoen euro als gevolg van een verslechtering van vastgoedmarkten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Japanse banken staan stevig in hun schoenen

De gekke capriolen die de beurs van Tokyo op donderdag 23 mei maakte, een intra-day beweging van ca. 10 procent kunnen we moeilijk anders omschrijven, liet geen enkele sector onbewogen. Maar 1 sector kreeg het wel bijzonder hard te verduren en dat waren de financials.

De 3 grootste banken Mizuho Financial Group, Mitsubishi UFJ Financial en Sumitomo Mitsui Financial Group kregen er flink van langs, in zoverre zelfs dat sommige waarnemers hun twijfels uitspraken over de gezondheidssituatie bij de Japanse grootbanken.

Sterke fundamentals

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

'Prijzen landbouwproducten gaan stijgen'

De prijzen van landbouwproducten zullen de komende 10 jaar stijgen door de hogere energieprijzen, een groeiende vraag en een afzwakkende productiegroei.

Dat voorspellen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de voedsel- en landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties in een gezamenlijk rapport dat donderdag uitkwam.

Volgens de onderzoekers zal daarmee de tijd van relatief goedkoop voedsel, dankzij stijgende opbrengsten en goedkope olie, ten einde komen.