Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 30621 tot 30625
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Kredietkraan wordt steeds verder dichtgedraaid

De miljarden euro’s waarmee de belastingbetalers in 2008 de banken hebben moeten redden hebben er toe geleid dat de banken, als een soort van ‘dankjewel’ de kredietkraan voor het midden- en kleinbedrijf zo goed als dichtgedraaid hebben. Dat de economie hieronder lijdt kan de bankiers kennelijk niets schelen. Inmiddels zijn we nu zover dat de werkloosheid in Nederland volledig uit de hand begint te lopen. Afgelopen maand lag dit aantal op 643.000 en verwacht wordt dat dit aantal zal gaan oplopen naar meer dan 700.000.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Kinderarmoede neemt opnieuw toe in Vlaanderen

De kinderarmoede in Vlaanderen blijft stijgen. In 2011 werd 9,7 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin, tegenover 8,2 procent in 2009. Dat blijkt uit de Armoedebarometer 2013, die vandaag werd voorgesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

'Griekenland kan meer tijd krijgen voor ordenen financiën'

Griekenland kan mogelijk meer tijd krijgen om zijn staatsfinanciën op orde te krijgen. Dat heeft minister van Financiën en de voorzitter van de Eurogroup Jeroen Dijsselbloem (PvdA) gezegd in een donderdag verschenen interview met de Griekse krant Kathimerini. 

Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Ben is machtiger dan het zwaard

Aanvankelijk was er gisteren geen vuiltje aan de (QE) lucht: Bernanke sprak het congres toe over de toestand van de Amerikaanse economie en sprak over de risico’s van een te snelle exit van steunaankopen. Treasury- en goudmarkten haalden opgelucht adem; geen snelle afbouw van steunaankopen dus.

Na Bernanke’s update was er een Q&A, waarin een senator vroeg of het eventueel toch ook mogelijk was dat de Fed al voor Labor day (1 september) ging afbouwen en toen gebeurde het: Bernanke gaf wat ontwijkende antwoorden waarin ook het woordje ‘could’ voorkwam.... Het zou dus toch kunnen dat er al sneller afgebouwd wordt!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Enkele fouten in de analyse van de markten

Als we naar de prestaties van de beurskoersen kijken, denken we in feite aan nominale termen. De S&P 500 staat dan wel op een nominaal record, maar als we de prestatie aanpassen aan (officiële) inflatiecijfers, krijgen we een ander beeld te zien.