Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 30626 tot 30630
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Wat gebeurt er op het internet in 1 minuut?

Het internet groeit aan een verschroeiend tempo. Het aantal gebruikers groeit dagelijks, het aantal verbruikte data en gedeelde data groeit met het uur, … en ga zo maar verder. De capaciteit van het internet moet dit blijven volgen, de technologieaandelen die in deze sector actief zijn, wachten gouden tijden.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor goud aan banden

India wil de vraag naar goud afremmen en gebruikt daarvoor verschillende methoden. Vorige week werd de importheffing verhoogd naar 8% en nu wordt het vooruitbetalen van goud aangepakt. De maatregel treft ook juweliers, die goud eerst moeten inkopen en pas later als sieraad kunnen aanbieden.

Bron: Hollandgold.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

https://www.hollandgold.nl/kenniscentrum_nieuws/mogelijke-manipulatie-valutakoersen/

De kans bestaat dat valutahandelaren bij enkele grote banken al 10 jaar de tarieven van de internationale wisselkoersen manipuleren. Persbureau Bloomberg maakte vandaag een melding hiervan op basis van ingewijden rond de betreffende zaak.

Dagelijks wordt er 4,7 biljoen dollar (3,5 biljoen euro) verhandeld op de valutamarkt. Het is de grootste markt in het financiële systeem, maar ook de minst gereguleerde. Fondsmanagers en beursbedrijven gebruiken dagelijks de tarieven van WM/Reuters om de waarde van hun bezittingen te meten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

“Tewerkstelling zal pas in 2018 pre-crisis niveaus opnieuw bereiken”

Het grote probleem waar de geïndustrialiseerde wereld momenteel mee worstelt is een gebrek aan banen. Er zijn 100duizenden banen gesneuveld, ofwel verhuisd naar goedkopere landen ofwel opgegaan in nog meer automatisering. Een trend van zo’n omvang valt moeilijk te keren.

De International Labour Organization heeft alvast geen goed oog in de situatie, de tewerkstelling zal pas in 2018 pre-crisis niveaus bereiken. De ILO constateert dat de emerging markets hun economie veel sneller zien herstellen dan het merendeel van de economieën in de geïndustrialiseerde wereld.

Werkloosheid zal dit jaar stijgen tot 6 procent...

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Schuldgraad bleef vorig jaar net onder de 100 procent

De Belgische schuldgraad is in 2012 net onder de symbolische grens van de 100 procent van het bbp gebleven. Dat bleek bij de voorstelling van het jaarverslag van het Agentschap van de Schuld. Zonder ingrepen zou de schuld dit jaar boven de 100 procent uitkomen. "Maar de regering wenst dit niet te laten gebeuren en we zullen de nodige maatregelen nemen", verzekerde minister van Financiën Koen Geens. Dat was immers ook afgesproken met de Europese Commissie tijdens de vorige begrotingscontrole.