Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 30646 tot 30650
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Schoenmaker: beursrally is kunstmatig

Juist defensieve markten en sectoren doen het heel goed en dat geeft aan in wat voor merkwaardige aandelenmarkt wij nu zitten.

Dat zegt RTL Z beurscommentator Jacob Schoenmaker. ''Het is vooralsnog het jaar van de aandelen, wereldwijd zijn aandelenkoersen al 12% gestegen. Je zou verwachten dat bijvoorbeeld opkomende markten het dan nog veel beter zouden doen, in een goede aandelenmarkt doen vooral cyclische fondsen en opkomende markten het immers nóg beter'', aldus Schoenmaker. ''Dit jaar zijn de beurskoesen in opkomende markten echter 3% gedaald. Europa deed het beter, met een plus van 8%. Het best heeft de Amerikaanse aandelenmarkt het echter gedaan:+16%'', aldus Schoenmaker.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Rene Tissen: Krijgen we een hete zomer?

Geen woorden maar daden moeten Duitsland en Frankrijk gedacht hebben nu het probleem van de hoge jeugdwerkloosheid in Europa zodanig ernstige vormen heeft aangenomen dat minister Schaüble zelfs op het gevaar van een binnen-Europese revolutie wijst als er niet snel wat aan gedaan wordt. Er dreigt een hete zomer. Duitsland en Frankrijk willen actie. Via de Europese Investeringsbank (EIB). Er zijn in Europa 6 miljoen jongeren werkloos. Om hen aan het werk te helpen wordt gemiddeld 1000 euro per persoon beschikbaar gesteld. Totaal 60 miljard euro. Een druppel op de gloeiend hete plaat, zo drukte de directeur van de EIB zich nogal ondiplomatiek (maar wel oprecht en eerlijk) uit. Via zijn bank komt het geld beschikbaar. Helaas op de oude manier, namelijk  in de vorm van goedkope leningen aan het Europese midden- en klein bedrijf. Die moeten vervolgens mensen gaan aannemen.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Japanse Nikkei zakt verder weg

What happened in Japan last week (a 14% decline after a 85% rally since last fall) is an example of markets getting ahead of the facts on the ground.

How much optimism was priced into the success of Japan’s monetary policy bazooka? As JPMorgan's Michael Cembalest notes, P/E multiples rose from 11x to 17x since last Labor Day, and breakeven inflation implied by (admittedly thin) Japanese JGB-i bond markets rose to 2%, a level Japan has not seen consistently since 1990. On top of that, net long positions on the Tokyo Stock exchange were close to the highest levels in 20 years, and foreign participation in Japanese equity markets was also elevated. It did not take much detailed market research to see that Japan had become a crowded and popular trade.

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Beurscrash van 60% binnen drie maanden

Gordels om en helmen op: de beurzen gaan crashen! En dan hebben we het niet over een lullige correctie van een procentje of tien, twintig. Nee, een klap van 60%. Tussen nu en drie maanden. Zegt Chris Martenson, economisch onderzoeker en futurist. Specialisatie: energie en de uitputting van hulpbronnen. Niet zomaar de eerste de beste doemdenkdoctor. Martenson wordt serieus genomen door de VN, leden van het Congres, Britse parlementariërs en Fortune 500-bedrijven. Hij voorspelde eerder het instorten van de Amerikaanse huizenmarkt en de aandelencrash van 2008. Sindsdien beursgoeroe. Martenson bestudeert ook economische patronen en komt tot de conslusie dat er sprake is van een zogeheten ‘Dreaded Triple Top’. De eerste top was in 2000, gevolgd door een koersdaling van 60%, de tweede in 2007 na opnieuw een daling van 60%. De derde top wordt nu gevormd. Een nieuwe daling van 60% is ‘onvermijdelijk’. Sell, sell, sell!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

CPB brengt risico's Nederlandse bankensector in kaart

Het CPB heeft een rapport samengesteld met alle risico's voor de Nederlandse financiële sector. Het is geen samenvatting om vrolijk van te worden. Denk bijvoorbeeld aan de grote hypotheekschuld, de afwaarderingen op commercieel vastgoed die ons nog te wachten staan en hoge hefboomfactor bij Nederlandse banken. Het CPB adviseert banken meer eigen vermogen aan te trekken door aandelenemissies.