Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 3066 tot 3070
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Donderwolken boven zakenbank HSBC?

De aandelen van HSBC hebben vanmorgen 7 procent ingeleverd. Indien er geen herstel optreedt voor de dagsluiting, is dit het slechtste resultaat sedert 2009. Er pakken zich donderwolken samen boven de bekende zakenbank. De winstgevendheid komt onder druk te staan en dat maakt beleggers onrustig.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Wereldhandel aanmerkelijk minder sterk gegroeid in 2016

De wereldwijde handel is in 2016 aanmerkelijk minder sterk gegroeid dan in de voorgaande jaren, onder meer door politieke onzekerheid in Europa en de Verenigde Staten. 

Dat meldt de Wereldbank dinsdag op basis van voorlopige ramingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

De stijgende inflatie vormt een bedreiging voor de Fed

De meeste beleggers rekenen op twee Amerikaanse renteverhogingen in het jaar 2017. Toch lieten een aantal FOMC-leden onlangs nog weten dat de planning is om dit jaar driemaal de rentestand op te trekken. Met name de stijgende inflatie kan er voor gaan zorgen dat de Amerikaanse centrale bank genoodzaakt is om een renteverhoging door te voeren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Rusland kocht in januari 31 ton goud

Rusland heeft in de eerste maand van het nieuwe jaar 31,1 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Russische centrale bank. Het land beschikt nu over een goudvoorraad van 1.645,37 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste goudvoorraden. De totale goudreserve staat tegen een waarde van $62,93 miljard op de balans en vertegenwoordigt daarmee bijna 16% van de totale reserves van de centrale bank.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Huizenprijzen nog niet hersteld van crisis

In grote delen van Nederland zijn de huizenprijzen zijn nog steeds niet hersteld van de economische crisis. Eind 2016 lagen de prijzen in grote delen van het land lager dan het niveau van 2008. In veel gemeenten rond het rivierengebied zijn woningen zelfs meer dan twintig procent in prijs gedaald, zo blijkt uit cijfers van het CBS.