EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 30651 tot 30655
Geplaatst op: dinsdag 2 juli 2013

Biflatie Bulletin : De fairness tax

minimumtax voor bedrijven die zopas in de Belgische begroting werd opgenomen.  De maatregel is gericht op bedrijven die wel dividenden uitkeren aan hun aandeelhouders, maar er tegelijk in slagen geen belastingen te betalen.  De minimumtax is een kwestie van gelijkheid zegt premier Di Rupo en het lijkt ook een prima idee – op voorwaarde dat alle andere, om te beginnen Europese landen hem volgen.  Anders zal het business as usual zijn : bedrijven verhuizen naar waar ze fiscaal het vriendelijkst ontvangen worden.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 juli 2013

Faillissementen kosten al bijna 14.000 banen

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in België 6.183 bedrijven failliet gegaan. Daarmee wordt een nieuw record gevestigd. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Tegenover dezelfde periode vorig jaar is het aantal faillissementen met 11 procent. In Brussel liep dat cijfer op tot 33 procent. Ongeveer één op vijf faillissementen tijdens de eerste zes maanden van dit jaar was in Brussel gesitueerd. Vooral de bouwnijverheid, de kleinhandel en de zakelijke dienstverlening bleken het volgens Graydon moeilijk te hebben, met cijfers die het niveau faillissementen binnen de horeca-sector benaderen. Op uitzondering van de maand mei werden sinds het begin van dit jaar onafgebroken nieuwe maandrecords gevestigd. Door de faillissementen gingen tijdens de eerste zes maanden van het jaar 13.806 banen verloren. Tijdens de maand juni werden 1.033 faillissementen uitgesproken. Dat betekende een stijging met 3,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. (MH)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 2 juli 2013

Helft Nederlandse huishoudens bezuinigt op dagelijkse boodschappen

Bijna een kwart van de Nederlandse huishoudens vond het tijdens het afgelopen kwartaal lastiger om rond te komen. Stijgende prijzen (25%) en een lager inkomen (30%) zijn de belangrijkste redenen. Nederlandse huishoudens bezuinigen niet alleen op grote uitgaven maar ook op de dagelijkse boodschappen. De helft van de huishoudens geeft hier minder aan uit. Dit blijkt uit de ING BudgetBarometer, een periodiek onderzoek van de ING onder Nederlandse huishoudens en hun financiën. De ING BudgetBarometer is in het tweede kwartaal van 2013 uitgekomen op 82 punten (tegenover 79 punten in het  eerste kwartaal). Een stand onder de 100 punten betekent dat er onder Nederlandse huishoudens meer pessimisten dan optimisten over de eigen portemonnee zijn.

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 juli 2013

Record aantal bijstandstrekkers

Man, weet u nog hoe we toeterend door de straten gingen toen we in juli 2012 het Nederlands record bijstandsuitkeringen verbraken? Toen vonden we 317.000 bijstandsuitkeringen nog poepveel. Maar wat dacht u van de ww-uitkeringen? Die stonden begin 2013 nog op 340.000, maar de UWV verwacht dat dit eind 2014 zo rond de 440.000 zal liggen. Highfives en drie zoenen voor je moeder, we zijn lekker bezig, mensen. Hang de ontslagslingers op en blaas de afgewezen sollicitatiebriefballonnen vol met zuurstof. Dit is wel een feestje waard. Gaat ergens rond de belachelijk en de absurd veel euro's kosten, al die ww-uitkeringen, maar dan heb je wel een leger aan gesubsidieerde thuiszitters dankzij de crisis. Dus. 317.000 bijstandsuitkeringen (in 2012), 340.00 ww-uitkeringen (in 2013), 230.000 Wajongers (in 2013), 3,1 miljoen AOW-uitkeringen (in 2013) en zo kunnen we nog wel even doorgaan, zodat we uitkomen op 34,8 miljard euro aan uitkeringen in het eerste kwartaal van 2013. Dus ongeveer 137,6 miljard voor dit jaar. Aan uitkeringen. En ons Bruto Binnenlands Product in 2012 was 607 miljard. Dus. Het totaal aan uitkeringen is gelijk aan een kwart van ons Bruto Binnenlands Product. En het is groeiende. Niet zo gek dat de UWV een tekort van 5,4 miljard verwacht. Dat gelukkig niet ten koste gaat van de uitbetaling van uitkeringen, uiteraard. Hoe lief en vriendelijk en beschaafd kun je zijn als land? Goed bezig, lui. Weet u weer waar u precies voor werkt. Gelukkig hebben we een kabinet dat deze crisis met de klauwen uit de mouwen aanpakt en geen geld over de balk smijt richting bijvoorbeeld JSF's en de EU. O nee, wacht.. Fuck.. flopkabinet. Daar zou iemand eens een massaprotest tegen moeten organiseren.

Lees verder op geenstijl.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 juli 2013

Abn Amro opereert als een criminele organisatie

Het doel van dit systeem  is om met “zwart geld”op de kapitaal markt winst te genereren, om zo het zwart geld wit te wassen. Het “zwart geld” wordt fysiek of  ’off-ledger’ beheerd door ABN AMRO Bank in hun bank systeem. Dit is een klassieke manier voor het witwassen van geld. De winsten worden uit de boeken gehouden en administratief ondergebracht in off shore gecontroleerde bedrijven. Dit is een klassieke manier van belastingontduiking. De externe intermediairs en “begunstigden” worden opzettelijk nooit betaald, zoals opgenomen in de contracten. Dit is een klassieke manier van fraude.

Lees verder op wordpress.com

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs