Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 30651 tot 30655
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Beleven we een bubbel zoals in 1999? Josh Brown gelooft er niets van!

Het favoriete spelletje van de waarnemers op de financiële markten is momenteel het spotten van bubbels, met daaraan steeds gekoppeld de waarschuwing dat deze bubbels op springen staan. Zowat overal wordt de aanwezigheid van bubbels vermoed, niets is nog veilig.

Inderdaad zijn er sommige factoren die de bubble-theorie kunnen voeden. Het is bv erg opvallend dat de markten – en we denken dan op de 1ste plaats aan de beurs van Wall Street – positief reageert op goed nieuws maar ook positief reageert op slecht nieuws.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Deze crisis is 30 keer groter dan die van Griekenland

Japan staat volop in de picture de laatste tijd. Vandaag komt het vooral negatief in het daglicht door de forse pandoering van de Nikkei en de sterke opstoot van de obligatierente.

Gains, Pains & Capital verwachten dat de crisis in Japan tientallen keren groter is dan hetgeen we gezien hebben bij Griekenland.

De nieuwe Japanse aanpak heeft ervoor gezorgd dat de Yen kelderde en de Nikkei als een raket omhoog schoot. De Japanse geldmachine is de drijvende kracht geweest achter de forse stijging van de Nikkei. Maar het is een nachtmerrie voor de Japanse obligaties waarbij de rentevoet op 10-jarige obligaties de hoogte in schoot en door zijn dalende trendlijn knalde (zie grafiek).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Hoe oneerlijk het in de Verenigde Staten allemaal is…

Apple werd onlangs op het matje geroepen omdat ze op een legale manier de belastingen ontduiken in de Verenigde Staten. Maar Apple is geen alleen staand geval. Onderstaande grafiek laat de discrepantie zien tussen de historisch hoge bedrijfswinsten en de historisch lage bedrijfsbelasting in de Verenigde Staten, met dank aan The Economist.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Goud heeft goede dag

Bernankes uitspraken van gisteren waren zodanig vaag, dat handelaren aanvankelijk dachten dat hij zijn QE-programma zou voortzetten. Totdat ze de man lieten uitspreken, toen kwamen ze erachter dat hij het monetair verruimen gaat afbouwen. 

Dus knalde de goudprijs omlaag. Maar. We weten niet wanneer hij de duimschroeven gaat aandraaien. En dus gaat goud momenteel best weer lekker. See no evil, hear no evil. En iets met speculatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

De 21ste eeuw kan de eeuw van China worden

Of 2013 het jaar van China wordt valt moeilijk te zeggen. De Chinese economie bevindt zich in een transitiefase en moet de overstap maken van de focus op export naar de focus op consumptie. Die transitiefase kan wel een tijdje aanslepen en nogal wat pijn met zich meebrengen.

Chief Executive Lloyd Blankfein van Goldman Sachs Group is er daarom allesbehalve zeker van dat 2013 het jaar van China zal worden. De 21ste eeuw kan echter wel de eeuw van China worden want het land beschikt over een aantal troeven die het nog volop kan uitspelen.