Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 30676 tot 30680
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Column Kees de Kort | De baas der bazen wil hervormingen zien

Het gaat niet goed met de Amerikaanse economie, zegt Kees de Kort. Waarom? De FED is aan het stimuleren en zegt hier nog wel een tijd mee door te gaan. "Kortom, de FED zegt eigenlijk: zonder ons zal de Amerikaanse economie niet lekker draaien."En daar komt volgens De Kort nog een schepje bovenop. "James Bullard, president van de Federal Reserve Bank van st. Louis, heeft gezegd in een toespraak in Europa, dat de ECB er verstandig aan doet om ook eens zwaar te gaan kopen. Want als de ECB dat niet doet, zal Europa richting een Japans scenario gaan van magere groei en deflatie.""Het komt toch niet vaak voor dat de ene monetaire autoriteit zich heel nadrukkelijk uitlaat over wat een ander doet", gaat De Kort verder. Nog opmerkelijker, volgens de macro-econoom: "Jaime Caruana, de grote baas van de BIS, de centrale bank van de centrale banken, werpt de vraag op of het wel slim is om door te gaan met het ongelimiteerd steunen door de monetaire autoriteiten. Hij zegt: jongens, jullie doen heel veel om de centrale banken te helpen, zoals kopen, rente verlagen. Maar de resultaten vallen tegen. Want er wordt niet veel aan hervorming gedaan. Niet in Amerika, Japan en niet in de Eurozone.""Dus Caruana, de topman, de baas der bazen, de echte meneer in de monetaire wereld, zegt gewoon keihard dat de effectiviteit van het monetaire beleid toch wel erg tegenvalt. In ieder geval nu, omdat het niet wordt gecombineerd met hervormingen."

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Lagarde verdacht van machtsmisbruik in zaak-Tapie

IMF-topvrouw Christine Lagarde moet morgen voor het gerecht in Parijs verschijnen in de zaak rond Bernard Tapie. Volgens de Franse krant Le Monde heeft ze een oproepingsbrief ontvangen, iets wat in gerechtskringen wordt bevestigd. Lagarde wordt verdacht van machtsmisbruik.

Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Wat heeft de goudprijs gemeen met de koers van Apple en Facebook?

“Niets polariseert een discussie over beleggen meer dan goud,” schrijft Mohamed El-Erian, CEO van de beleggingsfirma PIMCO, in de Financial Times. Volgens hem voorspellen de recente goudprijsschommelingen weinig goeds voor het algemene economisch model van de Westerse mogendheden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Eurozone verliest in snel tempo marktaandeel in de wereldeconomie

Dr. Dan Steinbock is een naam die misschien minder bekend in de oren klinkt, maar de man heeft wel degelijk zijn sporen verdient als research director of International Business bij het India China and America Institute (USA) als Visiting Fellow aan de Shanghai Institutes for International Studies (China) en het EU Center (Singapore).

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Bouman: ruim baan aan alternatief voor bankkrediet

Er moet snel werk worden gemaakt van andere vormen van kredietverlening voor bedrijven, om minder afhankelijk te worden van banken.