Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30676 tot 30680
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Goldman Sachs gaat contrair: ‘We houden van de Chinese beurs’

We hoeven het niet onder stoelen of banken te steken: Chinese aandelen hebben ons de afgelopen maanden teleurgesteld. Naar de reden waarom hoeven we niet lang te zoeken: de Chinese economie bevindt zich in een transitieperiode en dan gaat het altijd wat moeizamer.

De brokers zijn wat voorzichtiger geworden voor de beurs van Shanghai, we vonden in onze mailbox de afgelopen weken maar bitter weinig rapporten waarin het optimisme overheerste. Maar Goldman Sachs gaat tegen de trend in met een liefdesverklaring: we houden van de Chinese beurs als achterblijver.

We mogen een solide return in Shanghai verwachten...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

De S&P 500 heeft zijn top bereikt, dit is het bewijs

Gisteren werd het duidelijkste bewijs geleverd dat de Amerikaanse aandelen op hun top zitten. Op dezelfde dag dat US Today in zijn krant uitpakte met de hoofdtitel "Bull run gets solid footing" wisten de S&P 500 en de Dow Jones lager af te sluiten waarmee ze de dip van begin deze week niet wisten weg te werken.

Eens de mainstream media lucht krijgt van sterkte van de aandelenbeurs, is een top nabij, aldus CNBC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Weer miljardenovername Warren Buffett

MidAmerican Energy Holdings, een onderdeel van Warren Buffetts investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, neemt het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf NV Energy over. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Het bedrijf van Buffett, een van de rijkste mensen ter wereld, betaalt circa 5,6 miljard dollar (4,3 miljard euro).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Indiërs moeten passie voor goud onder controle houden

Terwijl India vermoedelijk 350 tot 400 ton goud zal importeren in het tweede kwartaal, roept de Indische Minister van Financiën, P.Chidambaram, de bevolking op om hun passie voor goud onder controle te houden. Indien nodig zal India nog meer stappen ondernemen om de goudaankopen te ontmoedigen. Tot nu toe hebben de genomen maatregelen nog maar weinig effect gehad.

De vraag naar goud zal volgens het World Gold Council in het tweede kwartaal op een nieuw record uitkomen doordat de consumenten profiteren van de daling van de goudprijs. De prijsdaling heeft de Westerse ETF bezitters de stuipen op het lijf gejaagd, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vraag naar fysiek goud in de opkomende markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Wat betekenen de goudaankopen door de Griekse centrale bank?

In april waren de centrale banken weer van de partij wat het kopen van goud betreft. Daar was 1 centrale bank die meer dan gewone aandacht kreeg en dat was de Griekse. Volgens cijfers verstrekt door het International Monetary Fund kochten de Grieken al voor de 4de maand op rij goud.

Waarnemers piekeren zich suf over de reden waarom Griekenland goud koopt. Mogelijk is 1 van de redenen de drang naar economisch nationalisme, hoewel het niet helemaal duidelijk is wat de Grieken daar precies mee bedoelen. Ook een streven naar meer zekerheid speelt een rol in het verhaal.

Slechts beperkte bescherming...