Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30681 tot 30685
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Wat betekenen de goudaankopen door de Griekse centrale bank?

In april waren de centrale banken weer van de partij wat het kopen van goud betreft. Daar was 1 centrale bank die meer dan gewone aandacht kreeg en dat was de Griekse. Volgens cijfers verstrekt door het International Monetary Fund kochten de Grieken al voor de 4de maand op rij goud.

Waarnemers piekeren zich suf over de reden waarom Griekenland goud koopt. Mogelijk is 1 van de redenen de drang naar economisch nationalisme, hoewel het niet helemaal duidelijk is wat de Grieken daar precies mee bedoelen. Ook een streven naar meer zekerheid speelt een rol in het verhaal.

Slechts beperkte bescherming...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Met dit Europees aandeel zit je klaar voor een cash flow bonanza

Aandelen Royal Dutch Shell hebben het de laatste jaren niet zo goed gedaan. Maar Europa's grootste oliebedrijf en 's werelds derde grootste oliebedrijf lijkt daar de komende jaren verandering in te gaan brengen. Met een ambitieus plan wil R.D.S. zijn cash flow met 50 % verhogen. Wil je profiteren van een sterk dividendrendement de komende jaren, kan je er best op tijd bij zijn.

Royal Dutch Shell noteert vandaag aan een koers/winstverhouding van 8, dit is meer dan 20 % lager dan het historische gemiddelde van 10,5. De koers/cash flow staat op 5 en is daarmee 35 % goedkoper dan zijn concurrenten in de sector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Australië en Nieuw-Zeeland zitten met een renteprobleem

De bekende hedge fund manager Stanley Druckenmiller, die George Soros in de jaren 90 hielp het Brits Pond onderuit te halen, windt er geen doekjes om: de cyclus bij de commodities is over het het hoogtepunt en dat betekent slecht nieuws voor de grondstoffen-landen.

Druckenmiller adviseert dan ook om de Australische dollar te shorten, hij verwacht dat deze munt compleet door de vloer zal zakken. De investeerders moeten op zoek naar alternatieven, bij voorkeur wordt daarbij uitgekeken naar valuta’s uit niet-commodities-landen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Waarschuwing! Amerika ontsnapt op een haar na aan massale een bail-in van het spaargeld

De Amerikaanse banken zijn dinsdag op een haar na ontsnapt aan een massale bail-in van het Amerikaanse spaargeld volgens Jim Sinclair.

Het CFTC had een voorstel klaar waarbij de Amerikaanse banken hun derivaten moesten waarderen aan hun reële waarde, maar de bankenlobby heeft op het laatste de nieuwe regel kunnen afzwakken.

De derivatenmarkt ter waarde van $ 700 biljoen is de speeltuin van de Amerikaanse banken. De derivatenposities van de grootste banken worden veel hoger gewaardeerd dan ze werkelijk zijn. Als de grote banken hun waarderingen hadden moeten aanpassen, was heel hun kapitaalbasis weggeveegd en hadden ze kapitaal moeten gaan halen bij het spaargeld zegt Jim Sinclair.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Schoenmaker: beursrally is kunstmatig

Juist defensieve markten en sectoren doen het heel goed en dat geeft aan in wat voor merkwaardige aandelenmarkt wij nu zitten.

Dat zegt RTL Z beurscommentator Jacob Schoenmaker. ''Het is vooralsnog het jaar van de aandelen, wereldwijd zijn aandelenkoersen al 12% gestegen. Je zou verwachten dat bijvoorbeeld opkomende markten het dan nog veel beter zouden doen, in een goede aandelenmarkt doen vooral cyclische fondsen en opkomende markten het immers nóg beter'', aldus Schoenmaker. ''Dit jaar zijn de beurskoesen in opkomende markten echter 3% gedaald. Europa deed het beter, met een plus van 8%. Het best heeft de Amerikaanse aandelenmarkt het echter gedaan:+16%'', aldus Schoenmaker.