Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 30681 tot 30685
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

George Soros stapt in de goudmijnen

Nee, George Soros gaat niet zelf de goudmijn in. Wel is hij van mening dat de meeste mijnaandelen momenteel aantrekkelijk geprijsd zijn. Hij verkocht een deel van zijn aandelen in het GLD fonds en gebruikt de opbrengst om ETF's te kopen die goudmijnen volgen. De mijnaandelen zijn sinds september vorig jaar in prijs gehalveerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

'PIGS naderen het breekpunt waarop het ondenkbare gebeurt en ze de euro verlaten'

De Griekse economie kromp sinds het begin van de crisis met 23,5% en ook in Spanje, Portugal en Italië blijft recessie aanslepen. Volgens studies van Goldman Sachs heeft de periferie nog minstens tien jaar besparingen en hervormingen voor de boeg. Thomas Catan en Marcus Walker vragen zich in de Wall Street Journal af wanneer de noodlijdende landen in Europa eindelijk genoeg krijgen van de euro.

Ondanks de groeiende tegenstand tegen de EU blijft ruim 60% van de Spaanse, Griekse, Italiaanse en Franse bevolking de eenheidsmunt verdedigen. De media stond vorig jaar vol met woorden als ‘grexit’, ‘spexit’ en ‘gerexit’, maar het feit is dat de eurozone jaren na het begin van de crisis nog altijd intact blijft.

Bron: dezekerweter.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

530 miljoen euro voor zinkende duikboten

In Spanje hebben ze net 530 miljoen euro uitgegeven aan de bouw een aantal onderzeeërs die bij het eerste contact met water naar de bodem blijken te zinken; ze zijn 100 ton te zwaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Eerste stijging van de vraag naar juwelen in U.S. in 7 jaar!

Jason Toussaint, chief executive officer van World Gold Trust Services (een dochter van de World Gold Council), gaf een uitgebreide commentaar bij de verkoopcijfers van goud in de 1ste 3 maanden van dit jaar. Daarbij enkele opvallende vaststellingen.

Zo was er de 1ste stijging van de vraag naar juwelen in de U.S. in 7 jaar. Volgens de Gold Demand Trends van de World Gold Council was deze trend ook wereldwijd merkbaar: de totale vraag naar juwelen steeg vergeleken met vorig jaar in q1 met een stevige 12 percent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Bernanke: voortijdig afbouwen steun risicovol

Het voortijdig afbouwen van het monetaire steunbeleid van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FederalReserve (Fed), kan het herstel van de Amerikaanse economie in gevaar brengen. Dat heeft Fed-voorzitter Ben Bernanke woensdag gezegd tegen de economische commissie van het Amerikaanse Congres.