Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30691 tot 30695
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Marc Faber: Koers van mijnaandelen kan verdubbelen

Beleggingsgoeroe Marc Faber denkt dat de aandelenkoersen van goudmijnen kunnen verdubbelen, indien de goudprijs met 20% stijgt. Opstartende mijnen kunnen moeilijk aan financiering komen als ze tegen de huidige prijs niet rendabel kunnen produceren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

“Jobs rapport U.S. zal sterk zijn, economie zit weer op rozen”

Vrijdag wordt opnieuw een belangrijke dag met de publicatie van het Jobs rapport in de U.S voor de maand mei. Dat rapport is altijd belangrijk, maar deze keer toch weer een ietsje belangrijker dan anders. Het rapport kan namelijk van doorslaggevend belangrijk zijn voor de renteontwikkeling.

Een sterkere Amerikaanse jobcreatie zal de Fed er toe kunnen brengen om het programma ter stimulering van de economie te reduceren. Of m.a.w. het programma ter inkoop van eigen obligaties (momenteel voor 85 miljard Dollar per maand) kan gereduceerd worden.

216,000 nieuwe banen

Bron: huurwoningen.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Huurprijzen voor het eerst in 20 jaar met bijna 5% gestegen

De inkomensafhankelijk huurverhoging zal de belangrijkste reden zijn dat dit jaar de huren buitensporig stijgen. Verwacht wordt dat in 2013 de huurprijzen gemiddeld met 4,8% toenemen. We moeten bijna 20 jaar terug in de tijd voordat we een eerdere huurverhoging van dergelijke proporties tegenkomen. In 1994 bleef de teller hangen op 5,1%.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

India importeerde in mei opnieuw veel goud: 162 ton

India heeft de afgelopen maand ongeveer 162 ton goud gekocht geïmporteerd, zo maakte een woordvoerder van het Indiase ministerie van Financiën bekend . Dat was niet alleen meer dan vorig jaar, maar ook veel meer dan waar men op gerekend had. In april werd er ook al meer goud verkocht dan normaal, omdat koopjesjagers profiteerden van de lagere goudprijs. Het ministerie van Financiën schat de import van goud in de maand april op 142,5 ton, een stijging van 138% ten opzichte van dezelfde maand in 2012.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

18 signalen van globaal economisch onweer

Zerohedge heeft weer een mooie lijst samengesteld van het economisch onweer dat over de planeet raast. Enkel de Verenigde Staten lijkt de dans wat te kunnen ontspringen, maar dat is slecht een kwestie van tijd zegt Zerohedge. Europa zit in de langste recessie uit zijn geschiedenis, de Aziatische landen zien hun expansie vertragen en in Japan lijkt alles uit de hand te lopen.