Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 30696 tot 30700
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

KPMG voor rechter na aanprijzen België als belastingparadijs

België aanprijzen als belastingparadijs kan zware gevolgen hebben. Vandaag moet het topkantoor KPMG Belastingconsulenten om die reden verschijnen voor de strafrechter. Dat schrijft De Tijd.

Bron: piepvandaag.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Ecuador wil regenwoud verkopen aan China

Ecuador is voornemens 3 miljoen van het totaal van 8.1 miljoen hectare regenwoud dat het land rijk is, te veilen aan voornamelijk Chinese olie- en gasmaatschappijen. 

Bron: nrc.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Einde aan bankgeheim binnen de Europese Unie

door Lex Boon Economie Lees meer over: bankgeheim belastingdienst Europa Europeanen Liechtenstein Luxemburg spaargeld Op een Europese top in Brussel is een akkoord bereikt over automatische uitwisseling over alle bankgegevens van alle Europeanen, in welk EU-land ook. Luxemburg en Oostenrijk blokkeerden dit lange tijd, om het bankgeheim in stand te houden, maar hebben vanavond toegestemd.

Hiermee wordt het voor EU-burgers onmogelijk om hun spaargeld in andere landen binnen de Unie te stallen buiten het oog van de eigen belastingdienst. Oostenrijk en Luxemburg lagen lange tijd dwars omdat ze eisten dat ook niet-EU-land Zwitserland eerst zijn bankgeheim zou opheffen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Bernanke zet goud op verkeerde been

De voorzitter van de Fed, Ben Bernanke, zette de goudmarkt vandaag een stevige hak. De voorbereide tekst van de hoorzitting voor het Amerikaanse congres liet er weinig twijfel over bestaan: het is nog veel te vroeg om het opkoopprogramma voor Amerikaanse staatsobligaties (QE) te stoppen.

Goud schoot omhoog tot boven 1410 dollar per ounce op de publicatie van de tekst.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

‘Fors lagere opening AEX’

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk fors lager. De vrees dat de Fed QE gaat afbouwen en een onverwachte krimp van de industriële productie in China drukken de stemming.

,,De AEX begint 3 tot 5 punten lager in reactie op de mogelijke terugschaling van het omvangrijke Amerikaanse steunprogramma. Het moest een keer gebeuren en we maken ons op voor een zeer negatieve dag. De markt zal de macrocijfers nu nog verder gaan ontleden en negatief reageren op goede cijfers, aangezien die de kans vergroten dat de stimuleringsmaatregelen worden ingetrokken”, aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

De beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag flinke verliezen zien. In Tokio stond de Nikkei kort voor de slotbel ruim 5 procent in de min. Uit cijfers van de Britse bank HSBC en onderzoeksbureau Markit bleek dat de Chinese industriële productie in mei voor het eerst in 7 maanden tijd is gekrompen. Economen zien in de data een signaal dat de economische groei in China kracht verliest.