Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30696 tot 30700
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Zo ziet de balans van de Fed eruit als ze QE vermindert

Er is al veel gesproken over de toespraak van Bernanke twee weken geleden. Hij hintte op een verlaging van de monetaire stimulus.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

'Letland vanaf 2014 euroland'

Letland treedt toe tot de groep van eurolanden. Hun nationale munteenheid, de Lats, wordt vanaf 1 januari 2014 ingeruild voor de euro.

Volgens persbureau Reuters geeft de Europese Commissie Letland morgen groen licht om de eenheidsmunt in te voeren. Daarmee zou de Baltische staat het 18e land zijn dat gebruik gaat maken van de in 1999 geïntroduceerde munt.

Letland zou voldoen aan de eisen die door de Europese Commissie worden gesteld aan landen die willen toetreden. Die bestaan onder andere uit een lage inflatie, rente en staatschuld.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Kans op sociale onrust door crisis in Europa het grootst.

Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 is de kans op stakingen, werkonderbrekingen, straatprotesten en demonstraties in de meeste landen in de wereld toegenomen. In de 27 EU-landen is het risico op sociale onlusten het grootst, met een toename van 34 procent naar 46 procent in vijf jaar tijd, concludeert de ILO.

Het meest kwetsbaar voor sociale onrust zijn Cyprus, Tsjechië, Griekenland, Italië, Portugal, Slovenië en Spanje. De aanhoudende schuldencrisis in Europa en de politieke reactie daarop, in de vorm van bezuinigingen, is de voornaamste boosdoener. Volgens de in Genève gevestigde organisatie van de Verenigde Naties zijn "de gevolgen voor burgers en voor hun perceptie van onbehagen" groot.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

India importeerde in mei opnieuw veel goud: 162 ton

India importeerde in mei 162 ton, veel meer dan waar men op had gerekend. In april werd er ook al opvallend veel goud verkocht, naar schatting 142,5 ton. Als India in dit tempo goud blijft kopen zal het oude jaarrecord verbroken worden. Normaal importeren Indiërs ongeveer 80 ton goud per maand.

Bron: express.be
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Europese Unie loopt het grootste risico op sociale onrust

De Europese Unie loopt een groter risico op sociale onrust dan de rest van de wereld. Dat de conclusie van een jaarrapport van de International Labour Organisation (ILO). Er wordt aan toegevoegd dat de sociale onrust - met stakingen, werkonderbrekingen, straatprotesten en demonstraties - sinds het uitbreken van de economische en financiële crisis zes jaar geleden in de meeste landen is toegenomen, maar vooral een toename heeft gekend in de Europese Unie, waar het risico volgens het rapport tijdens die periode van 34 procent tot 46 procent is gestegen.