Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 3071 tot 3075
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

Vertrouwen in Amerikaanse media naar dieptepunt

Het vertrouwen in de Amerikaanse mainstream media is dit jaar naar een nieuw dieptepunt gezakt. Ondanks alle berichtgeving over valse nieuwssites is de meerderheid van de bevolking van mening dat de gevestigde media (televisie, radio en krant) niet te vertrouwen zijn. Een peiling van Gallup die eerder dit jaar gehouden werd laat zien dat slechts 32% van de Amerikaanse bevolking een redelijk groot vertrouwen heeft in hun berichtgeving.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

Lijkt Oekraine crisis op vooravond Eerste Wereldoorlog?

Zijn er overeenkomsten tussen de crisis in Oekraine en de gebeurtenissen die vooraf gingen aan de Eerste Wereldoorlog? En welke lessen kunnen we trekken uit de geschiedenis? Deze vragen werden onlangs in Café Weltschmerz voorgelegd aan historicus Anton Kruft, voorzitter van de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

Rellen in Venezuela door valutacrisis

De situatie in Venezuela is de afgelopen dagen helemaal uit de hand gelopen, nadat president Maduro kenbaar maakte dat de nieuwe bankbiljetten langer op zich laten wachten. In verschillende steden zijn rellen uitgebroken en door het hele land zijn tientallen winkels leeggeplunderd.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

Banken erkennen noodzaak aan een snelle digitalisering

De banken zijn ervan overtuigd dat een digitalisering van klantenservices noodzakelijk is voor hun overlevingskansen. Dat blijkt uit een onderzoek van Finextra Research en Connective bij meer dan honderd executives van bankinstellingen in nagenoeg dertig landen.

Vastgesteld werd 54 procent van de ondervraagden toegeeft ervan overtuigd te zijn dat de klantendiensten moeten worden gedigitaliseerd om te vermijden dat hun instelling marktaandeel zou verliezen tegenover specifieke fintech-bedrijven en uiterlijk over drie jaar uit de markt zou zijn geconcurreerd. Nog eens 27 procent stelde die visie gedeeltelijk te delen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

De komende maanden worden cruciaal voor de goudprijs

De verkoopgolf op de goudmarkt is de laatste maanden zo krachtig geweest, dat de nieuwe uptrend gekraakt werd in de voorbije week. Momenteel zit goud terug in de neutrale zone. Dit betekent dat de trend onbepaald is, waardoor het volgende momentum opwaarts, maar ook neerwaarts kan worden.

Dit kan natuurlijk implicaties krijgen voor goud in de komende maanden en jaren. De vraag die iedere goudbelegger vandaag heeft: was dit een eerste correctie binnen de nieuwe stierenmarkt, of was dit een zogenaamde ‘bull trap’?

Om hier een zinvol antwoord op te formuleren, is het goed om eens een stap terug te zetten en diverse episodes te analyseren.