Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 3071 tot 3075
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

In welke wereld leeft de elite van Davos?

Nooit eerder is de kloof tussen Davos en de echte wereld groter geweest, schrijft Anne Swardson op Bloomberg.com: ‘De top executives, financiers, academici en politici die op weg zijn naar het World Economic Forum zullen veel praten over leiders as president-elect Donald Trump, Frankrijks Marine Le Pen (FN) en de Italiaanse populist Beppe Grillo (M5S), die niet tot het establishment behoren. Maar ze zullen die mensen niet ontmoeten. Want geen van de leiders die op het punt staan de wereldorde – zoals ze door Davos werd uitgetekend – omver te gooien, zullen aanwezig zijn. Volgens een woordvoerder van het WEF tekent een ‘uitzonderlijke reeks politici’ present – bijna allemaal mensen die aan de macht zijn’ (Charles Michel, Kris Peeters en Geert Bourgeois zijn ook aanwezig, net als koning Filip en koningin Mathilde, nvdr.)

‘Een vorm van verraad’ Volgens een woordvoerder van de president-elects transitieteam vindt Trump dat zijn aanwezigheid op ‘een samenkomst van miljonairs, miljardairs, politieke leiders en beroemdheden – die de machtsstructuur vertegenwoordigen die aan de basis lag van de populistische woede die hem toeliet te verkiezingen te winnen – door zijn aanhangers als een vorm van verraad zou worden ervaren.’

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Tekort aan geld legt goudmarkt India lam

Door een tekort aan geld zal er dit jaar opnieuw minder goud gekocht worden in India, zo verwachten de World Gold Council en de All India Gems & Jewellery Trade Federation. In november besloot de Indiase regering alle bankbiljetten van 500 en 1.000 roepie uit omloop te halen, waardoor meer dan 80% van al het cash geld in omloop onbruikbaar werd.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Goudprijs naar $1300 $1350 eind 2017

De goudprijs zal dit jaar verder stijgen volgens 3 experts uit de goudsector......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

Rijk worden door niets te doen: 10 tips voor een passief inkomen

Er is toch niets zo leuk dan geld verdienen terwijl je niets doet. Wat als je verschillende passieve inkomstenbronnen kunt aanboren zodat je op elk moment van de dag geld kan verdienen, zelfs in je slaap. Volgens de meeste miljonairs is dat de beste manier. Dit zijn enkele tips.

Wie iets extra wil verdienen, kijkt dikwijls naar een 2e job. Maar in plaats van extra te gaan werken, kan je beter het geld voor jou laten werken. Met een passief inkomen moet niet je niet zelf die extra manuren kloppen, dat gebeurt automatisch.

Je zal ze vermoedelijk niet allemaal kunnen doen, maar enkelen kunnen je al een heel eind op weg helpen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

Open Brief aan IS, Boko Haram en aanverwante sociëteiten

Boko Haram is Arabisch en staat voor “mensen die toegewijd zijn aan de verbreiding van het woord van de profeet en de jihad”.

Over de exacte betekenis van “jihad” bestaat enige onduidelijkheid maar het is zoveel als streven, inspanningen doen om een bepaald doel te realiseren. Er is het innerlijk streven tegen verleidingen en het ego – de innerlijke of grote jihad die een plicht vormt voor elke moslim; en een uiterlijke of kleine jihad die oorspronkelijk betekende de gewapende strijd tegen degenen die de islam bedreigen.

Maar volgens sommige islamitische rechtsscholen mag de term ook geïnterpreteerd worden als de uitbreiding van het islamitische rijk en de strijd tegen ongelovigen, zij die niét de islam aanhangen dus, en zelfs tegen moslims die opstandig zijn of afvalligen.