Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 30726 tot 30730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Olieprijs zal dit jaar stijgen… en niet dalen!

Sommige waarnemers zijn er vast van overtuigd dat de olieprijs gedoemd is om te dalen, gegeven het feit dat de U.S. haar grote voorraden aan schaliegas op de markt zal gooien. Maar tot dusver valt daar weinig van te merken, de markt lijkt niet echt wakker te liggen van het schaliegas-verhaal.

Harry Tchilinguirian, head of commodities market strategy bij BNP Paribas, heeft echter een heel ander verhaal. Hij gelooft namelijk niet dat het schaliegas-verhaal, het moge waar zijn of niet, veel invloed op de olieprijs zal hebben. Tchilinguirian ziet de olieprijs stijgen en niet dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

“Europese Verenigde Staten zijn een compleet mislukte unie”

De Europese Unie is een open economie, het is de grootste exporteur en importeur van goederen en diensten. Maar de alsmaar voortwoekerende Europese schuldencrisis en de problemen in de banksector bedreigen Europa van binnenuit. Dit gevaar valt moeilijk te bezweren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Short squeeze goud komt dichterbij

Het aantal shorts op de papieren goudmarkt neemt voor de 6e opeenvolgende week toe. Het aantal short posities is momenteel al goed voor 14,6 miljoen ounces goud. De negativiteit rond het gele edelmetaal blijft toenemen. Als de goudprijs de weerstand van $ 1.400 kan doorbreken onder impuls van de fysieke vraag naar goud, komt een short squeeze heel dichtbij zegt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

België ontleent 10 % van zijn goudreserves

De Belgische centrale bank verklaarde deze week dat ze 25 ton goud of 10 % van de goudreserves hebben ontleend. België heeft officieel een goudvoorraad van 227,5 ton. Eind 2011 had België nog 84,3 ton goud ontleend, in 2012 gemiddeld 48,1 ton aldus

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Ook Rutte zinspeelt op alsnog bezuinigen

Ook premier Mark Rutte (VVD) bereidt Nederland weer voor op extra bezuinigingen.

"Het ziet ernaar uit dat je er rekening mee moet houden dat er toch iets moet gebeuren", zei hij dinsdagavond na een partijbijeenkomst in Den Haag, meldt de NOS woensdag.