Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 30741 tot 30745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

“Technologieaandelen klaar om achterstand in te halen”

De technologieaandelen zijn op de beurs van Wall Street wat achtergebleven en dat heeft zo zijn redenen. De investeerders kochten tot dusver vooral defensieve aandelen en zijn nu bezig om de switch te maken richting cyclicals. Technologieaandelen blijven zodoende wat in de kou staan.

Zachary Karabell, president van River Twice Research, ziet daar echter verandering in komen: de technologieaandelen staan in de startblokken om achterstand in te lopen. Hij verwacht dat de bedrijven meer zullen gaan investeren in techno en dat zal op de beurs van Wall Street niet zonder gevolgen blijven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Eerste ontslagen bij Nationale Nederlanden

Verzekeraar Nationale Nederlanden, een onderdeel van ING, begint deze week met de uitvoering van de vorig jaar aangekondigde reorganisatie. 

Een deel van de mensen van wie hun baan gaat verdwijnen, krijg dit donderdag te horen, zo liet een woordvoerster van de verzekeraar dinsdag weten.

Afgelopen november werd bekend dat bij Nationale Nederlanden 1350 van de 6000 banen gaan verdwijnen. De verzekeraar sloot toen niet uit dat er gedwongen ontslagen vallen. Met de ingreep wilde moederbedrijf ING 200 miljoen euro besparen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Is dit het begin van een nog sterkere beursrally?

De Dow Jones Industrial Average Index blijft de records aaneenrijgen. De meest spraakmakende index op de beurs van Wall Street is sinds medio november met bijna een kwart gestegen. Dit jaar is de Dow Jones Industrial Average nog geen enkele keer meer dan 2 dagen op rij lager gesloten.

Dat is op zich opzienbarend, maar de Amerikaanse beurzen laten wel in meer opzichten van zich spreken. Het percentage aandelen dat nieuwe new 52-week highs liet optekenen bereikte vorig week het hoogste niveau in bijna 25 jaar. De pret kan dus blijkbaar niet op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Dit is waarom Google de grootste techgigant is

Vorige week gaf Google CEO Larry Page onverwacht toch een speech op zijn jaarlijkse developer conference in San Francisco. Naarmate de speech vorderde werd steeds weer duidelijker waarom Google het grootste technologiebedrijf ter wereld is, en vermoedelijk nog lang zal blijven.

Larry Page verkoopt geen producten, hij verkoopt een visie. Een visie van een wereld waarin technologie een steeds dominantere positie inneemt, een wereld waarin we technologie steeds meer nodig hebben en zelfs niet meer zonder kunnen. Een wereld waarin iedereen toegang heeft tot de laatste nieuwtjes en een wereld waarin diegene die de kennis heeft, deze ook wil delen met de rest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Een waarschuwing voor palladium: Let op de Russen!

China is de drijvende kracht achter de grote vraag naar palladium. Dit maakt palladium interessant bij beleggers die anticiperen op hogere prijzen door het verschil in vraag en aanbod. Maar beleggers moeten opletten want een andere belangrijke speler op de markt, Rusland, kan een prijsstijging in de weg staan aldus Financial News.