Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 30741 tot 30745
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Marktcorrectie: wat kopen en wat vermijden

Volgens Jim Cramer komt er verandering in het positieve sentiment rond aandelen. Goede economische data kunnen slecht zijn voor de beurzen omdat de grote geldbeheerders vrezen dat de gratis geld bonanza ten einde is. Dit is goed nieuws op lange termijn, maar minder aantrekkelijk op korte termijn. Toch zijn er sectoren die je nog kan kopen, andere zijn dan weer te mijden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Frankrijk is er erger aan toe dan het V.K. in de jaren ’70

Volgens Henri de Castries, voorzitter en CEO van Axa, is Frankrijk er momenteel erger aan toe dan het Verenigd Koninkrijk in de jaren '70. In 1976 zag het Verenigd Koninkrijk zich verplicht een lening van £ 2,3 miljard aan te gaan bij het IMF. Dit wordt aanzien als een van de zwartste bladzijden uit de economische geschiedenis van het V.K

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Niet iedereen bij ECB is wildenthousiast over negatieve rentevoeten

De Europese centrale bank is van plan kosten noch moeite te sparen om de Europese economie nieuw leven in te blazen. ECB-president Mario Draghi liet enkele weken geleden klaar te staan om indien noodzakelijk op het juiste tijdstip negatieve rentevoeten te introduceren.

Dat zou betekenen dat de centrale banken zouden moeten betalen om overtollig geld bij de ECB te parkeren. De achterliggende idee is duidelijk: op die manier wil de centrale bank de banken dwingen om makkelijker kredieten te verlenen aan de bedrijfswereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Wereldbeurzen trekken zich weinig aan van capriolen op beurs van Tokyo

De beurs van Tokyo heeft in de afgelopen weken al een paar onverwachte zwenkingen gemaakt. De uptrend, die haast onbreekbaar bleek, werd uiteindelijk toch gebroken. De 1ste correctie beweging kostte de Nikkei ruim 7 procent, de 2de meer dan 5 procent.

De aanleiding voor de koersval was telkens ongeveer dezelfde: een versterking van de koers van de Yen, gekoppeld aan onzekerheid over wat de Fed gaat doen. Van de Amerikaanse centrale bank wordt namelijk verwacht dat ze binnen afzienbare tijd haar monetaire politiek zal wijzigen.

Hoe lang kan Japan genegeerd worden ?

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Voor het eerst in jaar tijd géén nieuw faillissementsrecord

Tijdens de maand mei zijn 902 bedrijven failliet verklaard in België. Het is de eerste keer in een jaar dat het maandrecord eens niet sneuvelt. Dat meldt het handelsinformatiekantoor Graydon.