Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 30761 tot 30765
Bron: fd.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Draghi: euroland kan failliet

Die zal de obligaties van een land niet enkel en alleen opkopen om het maar solvabel te houden. Dat zei ECB-voorzitter Mario Draghi in interview met het Duitse programma Heute-journal, aldus Dow Jones.

Het is voor het eerst dat Draghi zo expliciet de optie van een failliet euroland benoemd.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

'Duits Hof kan euro verzwakken'

Dinsdag begint de tweedaagse zitting van het Duitse hof over de vraag of het opkoopprogramma in strijd is met de Duitse grondwet. Door het mandaat van de ECB om staatsobligaties van noodlijdende Europese landen op te kopen, zou het parlement in Berlijn geen controle meer hebben op de risico's van dergelijke grootscheepse reddingsoperaties, zo zeggen de aanklagers.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Vooruitzichten tewerkstelling in diepste dal sinds 2010

De tewerkstellingsvooruitzichten in ons land zijn momenteel het meest negatief sinds begin 2010, zo blijkt uit de Manpower-barometer op basis van een rondvraag bij 752 Belgische werkgevers. Amper 4 procent van de ondervraagden is van plan om de volgende maanden personeel aan te werven, en nog meer (7 procent) plannen afdankingen. Ook de Nationale Bank luidde vrijdag al de alarmbel over de arbeidsmarkt in ons land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Hedge Funds zitten evenveel in aandelen als vlak voor de crash van 2008

BofA Merrill Lynch analisten Stephen Suttmeier, Jue Xiong en MacNeil Curry bestudeerden de kwartaalaangiften van de Amerikaanse hedge funds van het eerste kwartaal 2013. Ze kwamen tot de conclusie dat de hedge funds weer massaal inzetten op aandelen. De vorige keer dat de HF zo diep in aandelen zaten, was vlak voor de crash in 2008, aldus BusinessInsider...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Nieuwe goudcrash in de maak? Chinese markt is 3 dagen gesloten

Vorige week vrijdag daalde de goudprijs sterk, vlak voor de bekendmaking van het Amerikaanse jobrapport. Verrassend genoeg bood het rapport de exacte uitkomst wat de aandelenmarkten nodig hadden en de goudprijs onderuit te halen.

SilverDoctors vraagt zich af of “het goudkartel” nu weer zal toeslaan zoals half april aangezien China gesloten is van maandag tot woensdag.