Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 30766 tot 30770
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

De dollar is de sterkste munt ter wereld

Paradoxaal genoeg is de Amerikaanse dollar momenteel de sterkste munt ter wereld. Momenteel test de dollarindex zijn hoogste niveau van 2012. Een uitbraak zou betekenen dat de dollar op zoek kan naar zijn hoogste niveau sinds 2010 aldus het StockCharts Blog.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Fiscale amnestie op zijn Argentijns: boetes, noch vragen naar de herkomst van zwart geld

Het Argentijns parlement overweegt een wetsvoorstel dat Argentijnen (voor de tweede maal) de kans zou geven om hun niet aangegeven geld van buitenlandse rekeningen te halen en bij de centrale bank te storten zonder dat hen gevraagd wordt waar het vandaan komt. De regering Christina Kirchner steunt het voorstel en hoopt zo de schatkist te spijzen en een volgende muntdevaluatie te voorkomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Privébedrijf beheert Zweeds staatshospitaal. En niemand doet beter...

Het hospitaal St. Goran in Stockholm is een typisch voorbeeld van hoe postideologisch Zweden omgaat met openbare dienstverlening. St. Goran wordt gefinancierd door de overheid, maar wordt gemanaged door een privébedrijf (Capio) met winstoogmerk.

Bron: rt.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

VS schuift schuldenplafond vooruit - $300 miljard nieuwe schuld

America’s ticking debt bomb has been reset. Washington has suspended the debt ceiling, setting a date, and not a concrete dollar sum as a deadline, an unprecedented first in US history.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Huishoudens keren terug op beleggingsfront

Particuliere beleggers zijn nadat ze 9 kwartalen op rij geld hadden weggehaald bij Nederlandse beleggingsinstellingen, weer voorzichtig aan het terugkomen.