Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30771 tot 30775
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

De 5 basisprincipes van beleggen

Als je met iets nieuws begint, lijkt het wel alsof je een miljoen dingen moet onthouden. In feite is dit niet juist, je moet slechts 3 tot 12 kernpunten onthouden, de rest is een afgeleide van de kernpunten. Zo is dat ook met beleggen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Goud en de slag om de 1400 dollar grens

Het lijkt de goudkoers de laatste tijd maar niet te lukken om door de grens van 1400 dollar per troy ounce heen te breken. Ook vandaag zet goud weer een daling in, waarbij op dit moment de koers staat op 1388 dollar per troy ounce. De belangrijkste reden voor deze daling is een sterkere dollar, die ervoor zorgt dat de prijs van het edelmetaal afneemt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Senaat stemt in met vrijgeven koopzondagen

Een meerderheid in de Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het voorstel om gemeenten voortaan zelf te laten bepalen of en hoe vaak de winkels op hun grondgebied op zondag open mogen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Freegold is beter dan een goudstandaard

Freegold is een monetaire theorie waarin goud geen rol speelt in het betalingsverkeer. Anders dan bij een goudstandaard wordt het geld niet gekoppeld aan goud. Fiatgeld blijft de reken- en ruilfunctie vervullen, maar zal niet langer het primaire spaarmiddel zijn. Die rol zal vrij goud opeisen. Een video van ruim 12 minuten geeft uitleg.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Britse banken schrapten in deze crisis 189.000 banen

De vier grootste Britse banken zullen eind dit jaar 189.000 minder arbeidsplaatsen aanbieden dan in 2008, toen de financiële sector op haar hoogtepunt was. Banken snijden in de kosten om de winstgevendheid op peil te houden. Dat betekent vaak ook dat er activiteiten afgestoten worden die minder rendabel zijn.