Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 30771 tot 30775
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Australische Dollar wordt kopje kleiner gemaakt

Enkele maanden geleden leek niets of niemand de opgang van de Australische Dollar te kunnen stuiten. De Aussie vloog door alle plafonds heen, gestimuleerd door de combinatie van een sterk op dreef zijnde Chinese economie en door boomende grondstoffenprijzen.

Inmiddels is de situatie helemaal omgekeerd. De Australische Dollar heeft een dramatische glijpartij achter de rug, waarbij tegenover de Amerikaanse naamgenoot een dieptepunt voor de afgelopen 20 maanden werd gebruikt. Het was inderdaad geleden van oktober 2011 dat de Australische Dollar onder 95 cent viel.

10.6 procent verlies in 40 trading sessies

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Woningmarkt grafiek des doods

Een verrassing is het niet natuurlijk maar we waren toch weer even stil van deze woningmarktgrafiek uit het 'zure appel'-rapport ( pdf) van onze overburen. DNB keek ook in haar glazen bol en zag in 2015 een einde aan de huizenprijsdalingen. Dat zou fijn zijn want een miljoen huizenbezitters (kwart van het totaal) zit nu al met een gezamenlijke onderwaarde van - hou je vast - 65 miljard euro. De totale Nederlandse hypotheekschuld daalt weliswaar door extra aflossingen maar de waarde van de huizen daalt ook. Dus per saldo schieten we er weinig mee op. De overwaarde zou in 2015 zo'n 300 miljard euro lager liggen dan voor de crisis. Poef, weg fictieve rijkdom. DNB rekende ook nog even de effecten van Duitse hypotheken lagere hypotheekrentes uit. Dat zou in 2014 en 2015 respectievelijk 0,1 en 0,2% extra bbp-groei opleveren. Het reëel beschikbare inkomen neemt pas in 2015 (met 0,2%) toe. De fundatellert (zie linksboven) zakte spontaan weer onder de 270.000.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

De Nederlandsche Bank: 2013 is het jaar van de zure appel

Van stevig herstel van de economie is voorlopig geen sprake, aldus het rapport. Het herstel komt veel langzamer op gang dan gebruikelijk is bij recessies. De export trekt niet hard genoeg aan, en consumenten blijven alsmaar minder uitgeven.

Het begrotingstekort blijft stijgen. In december schatte de bank in dat het begrotingstekort zowel in 2013 als 2014 zou uitkomen op 3,5 procent. Nu is de verwachting dat het tekort volgend jaar oploopt tot 3,9 procent als het kabinet niet verder bezuinigt, ver boven de Brusselse norm.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Deutsche Bank opent gouddepot in Singapore

Er lijkt steeds meer goud van het Westen naar het Oosten te verhuizen, getuige het nieuwste bericht van Deutsche Bank. De Duitse zakenbank kondigde de opening van een gouddepot aan in Singapore, het financiële epicentrum in Azië.

Het goud van de klanten van DB wordt opgeslagen in de FreePort in Singapore, een gespecialiseerde opslagplaats bij de luchthaven. Het depot zal een capaciteit omvatten van 200 ton goud!

Klant is koning!

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Pensioenproblematiek zal alleen maar verergeren

In het jaarverslag voor 2012 van het Zilverfonds heeft voorzitter Marc Boeykens kritiek geuit op de financiële aanpak van de vergrijzing in België. Een eerste pensioenhervormingsinspanning van de regering-Di Rupo noemde hij "een moedige eerste stap op een nog lange weg."