Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30781 tot 30785
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

OECD: Europa trekt de hele wereldeconomie omlaag

De OECD, de club van geïndustrialiseerde landen, is nog iets somberder geworden over de Europese economie en is bang dat de malaise hier de hele wereldeconomie schade kan berokkenen.

“De zwakheid van Europa kan zich ontwikkelen tot een periode van stagnatie, met implicaties voor de wereldeconomie.”

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

In Nederland is er geen ‘double dip’ maar een lange enkele dip

Er wordt steeds gesproken van de dubbele dip, waarin Nederland en Europa zouden zitten. De econoom Ronald Jansen laat in het tijdschrift Social Europe zien dat voor de meeste consumenten de dip in 2009 is begonnen en sindsdien voortduurt. Want wat consumenten raakt zijn de reële inkomens.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Barclays helpt bij witwaszaak Liberty Reserve

De Britse bank Barclays helpt de Amerikaanse autoriteiten in het onderzoek naar de witwaspraktijken bij geldverzender Liberty Reserve. Dat liet de bank zondag weten.

De bank wordt niet beschuldigd van malversaties. Barclays werd vorige week geïnformeerd over het onderzoek en werkt mee, aldus een woordvoerder. Een van de oprichters van Liberty Reserve, Arthur Budovsky, had een rekening bij de Britse bank in Spanje en daarover is informatie gevraagd door de autoriteiten. Budovsky werd op 24 mei opgepakt in Spanje, maar woonde in Nederland.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

'Geheim vermogen Kaddafi in Zuid-Afrika'

KAAPSTAD (ANP) - Vier Zuid-Afrikaanse banken en twee lokale beveiligingsbedrijven zouden in totaal een miljard euro aan goud, diamanten en contanten bezitten die afkomstig zijn van de omgebrachte Libische dictator Muammar Kaddafi(1942-2011). De Zuid-Afrikaanse krant Sunday Times publiceerde een brief van de Libische ministers van Justitie en Financiën waarin staat dat Kaddafi ,,onrechtmatig verkregen'' vermogen in Zuid-Afrika heeft verborgen.

Bron: tv-visie.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Nieuw op Discovery Channel: 'Ice Cold Gold'

Groenland is een goudmijn. Onder de dikke laag sneeuw en ijs liggen kostbare edelmetalen zoals diamant, robijn én goud! Nooit eerder hebben mensen deze schatten uit de bevroren grond kunnen halen, maar daar komt nu verandering in.

Door de opwarming van de aarde komen in de zomer gebieden bloot te liggen waar voor het eerst in miljoenen jaren gezocht kan worden naar goud. Acht heldhaftige gelukszoekers uit Amerika hebben familie en werk achtergelaten in de hoop op een gouden toekomst. Waar hun eigen land al bijna volledig leeggeroofd is sinds de goldrushes in de 19e eeuw, mogen ze nu als eersten hun drilboor zetten in de maagdelijke goudmijnen.