Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 30796 tot 30800
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

EU breidt onderzoek manipulatie energieprijs uit

Mededingingsautoriteiten van de Europese Unie (EU) breiden het onderzoek naar de vermeende manipulatie van energieprijzen uit, meldden personen bekend met de situatie maandag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013
Bron: financielevalkuilen.com
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

De valutaoorlog is definitief een feit. Hoe nu verder?

Japan heeft voor miljarden euro’s geld bijgedrukt en hiervan maandelijks € 59 miljard aan staatsleningen opkopen. Het geld daarvoor wordt gecreëerd door de Centrale Bank zonder dekking van goud of goederen. Doel is meer inflatie in Japan en een daling in wisselkoers. De Japanse yen daalt nu inderdaad snel ten opzichte van $ en €. Export door Japan wordt dus nu goedkoper.  Daarvoor steeg de Yen juist omdat er veel Euro’s en dollars extra zijn bijgedrukt.

Maar dit is pas het begin. Binnen 2 jaar zal er 270,000 miljard Yen in omloop zijn, waar dat nu ‘maar’ 137,000 miljard is. Bedragen waar ik me niet zo veel bij kan voorstellen. En veel hoger dan wat in de VS en Europa extra aan geld is bijgedrukt. En daar zullen andere landen als bijvoorbeeld Korea ook weer op reageren.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Slachtoffers woekerpolis in de kou

De overheid heeft bij het oplossen van de problematiek van de woekerpolis weinig oog gehad voor de gedupeerden. Dat blijkt uit ruim 130 notities, memo’s en niet-openbare brieven, die RTL Nieuws opvroeg bij het ministerie van Financiën.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

S&P waarschuwt Jordanië over Syrië

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft maandag de kredietwaardigheid van Jordanië verlaagd, met een duidelijke waarschuwing dat verdere afwaarderingen mogelijk zijn door de negatieve gevolgen voor het land van het slepende conflict in Syrië.