Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 30796 tot 30800
Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Column Kees de Kort | Draghi's verhaal betekent niks

"Het opmerkelijke is dat de cijfers voor 2013 ietsje naar beneden zijn bijgesteld en de cijfers voor 2014 iets naar bóven zijn bijgesteld. Dus blijkbaar verwacht de ECB nog meer herstel dan daarvoor."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Obama speelt God en luistert iedereen af

De regering Obama heeft sinds haar aantreden in 2008 in het geheim de telefoongesprekken van zijn burgers verzameld en dit op een nooit geziene schaal. Het gaat om een uitbreiding van een praktijk die door de regering Bush was geïnitieerd in 2007. Zowel Republikeinen als Democraten zijn van de praktijk op de hoogte. Volgens het Witte Huis was dit nodig om terroristische aanslagen te voorkomen. (Express)

De Britse krant The Guardian kwam ondertussen in het bezit van een ‘top secret’-document van 41 bladzijden waaruit moet blijken dat het nationale veiligheidsagentschap NSA (National Security Agency) de rechtstreekse toegang heeft verkregen tot de systemen van Google, Facebook, Apple, You Tube, Yahoo!, Microsoft en andere Amerikaanse internetreuzen. Enkel Twitter deed niet mee.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Conjunctuurgevoelige sectoren verliezen dit en volgend jaar 50.000 jobs

De vooruitzichten voor de arbeidsmarkt zijn nu slechter dan enkele maanden geleden. Globaal gaat de Nationale Bank uit van het verlies van 17.700 banen dit jaar - 2.800 meer dan verwacht - en nog eens 6.000 volgend jaar.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Lastenverhogingen gaan ons land overspoelen.

Naar landen als Italië, Frankrijk en Spanje kunnen we het best even helemaal niet kijken net als naar de financiële ontwikkelingen in Japan en de VS. De werkloosheid groeit en groeit en de economieën krimpen bij de dag. Nieuwe auto’s worden er bijna niet meer verkocht. Vele garagehouders hebben al hun reserves opgesoupeerd. De verkoop van huizen is even heel iets omhooggegaan, de verwachting is echter dat er nog minstens 30% van de prijzen af moet, terwijl nu al honderdduizenden hypotheken onder water staan. Zelfs Duitsland, waar naar verwezen wordt als de krachtige motor van Europa, begint nu in de problemen te komen.

Voor wie het even niet meer weet. Die zes miljard of meer die minder uitgegeven moet gaan worden is maar een klein deeltje van het totaal. In 2017 moet namelijk het begrotingstekort zijn teruggebracht tot nul. Kortgezegd niet meer uitgeven dan er binnenkomt. In 2011/12 werd dit bedrag berekend op meer dan twintig miljard euro. Op dit moment doen zich daarnaast twee ontwikkelingen voor die elkaar versterken. De staatsinkomsten zakken en de staatsuitgaven stijgen. Het tekort is daardoor aan het oplopen in plaats van aan het dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Kijk op de week (Komt er een correctie of niet?)

Vorige week eindigde de beurs met de Hindenburg Omen. Dit is een ingewikkelde technische indicator die in het verleden al meermaals een aandelencrash heeft voorspeld. Dit heeft de speculaties van een correctie terug gevoed. Sinds de top van 21 mei op net geen 1.670 punten daalde de S&P 500 al tot 1.620 punten, een daling van 3 %. Nu wil 3 % uiteraard niets zeggen, maar het is een feit dat de Amerikaanse aandelen nu al 2 weken in een dalende trend zitten.