Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 3081 tot 3085
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Lex Hoogduin: Zuid-Europa heeft macht overgenomen

Volgens Lex Hoogduin hebben de Zuid-Europese landen in zekere zin de macht overgenomen ten aanzien van het monetaire beleid in Europa. Dat zegt hij in een gesprek met Willem Middelkoop bij Café Weltschmerz.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Peso stijgt ondanks Trump

Een ongewoon rustige week voor wat betreft economisch nieuws zorgde ervoor dat de aandacht op de valutamarkt verschoof naar andere zaken. Met name reageerde de markt op de in het algemeen teruggekeerde risicobereidheid op de financiële markten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Willem Middelkoop in gesprek met Lex Hoogduin

Via Cafe Weltschmerz | Hoe kan het dat er in 25 jaar na het verdrag van Maastricht het met Europa zo fout is gegaan? De landen uit Europa hebben na Maastricht de macht overgenomen en interpreteren het verdrag nu zoals het hun uitkomt”.

Lex Hoogduin was ooit de gedoodverfde opvolger van DNB bestuurder Nout Welling, maar werd door Klaas Knot gepasseerd. Sinds 2004 is Hoogduin hoogleraar monetaire economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast vervult hij diverse bestuursfuncties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

'Reddingsfonds van 20 miljard genoeg voor Italiaanse banken'

Het reddingsfonds van 20 miljard euro voor  Italiaanse banken is genoeg om de financiële instellingen te rekapitaliseren.

Dit vertelde de Italiaanse centralebankpresident Ignazio Visco dit weekend in een toespraak, schrijft persbureau Bloomberg.

Ongeveer een derde van het fonds zal gebruikt worden voor het noodlijdende Banca Monte dei Paschi di Siena.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Dit is er met de Mexicaanse Peso gebeurd sinds de overwinning van Trump…

De Mexicanen zullen het jaar 2016 niet snel vergeten. De verkiezingsoverwinning van Trump in november wist te zorgen voor een stroom aan angst onder de Mexicaanse burgers. Trump heeft al meerdere malen laten doorschemeren dat hij niet bepaald gecharmeerd is van de Mexicanen en enkele Amerikaanse bedrijven hebben de laatste tijd bewezen dat Trump niet ‘sprookjes’ vertelt.