Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 30816 tot 30820
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

“Japanse banken krijgen het warm”

De nerveuze bewegingen op de Japanse obligatiemarkt hebben de investeerders in banken een onprettig gevoel geven. De Japanse banken zijn namelijk grote investeerders in staatsobligaties en ze kunnen het behoorlijk warm krijgen als het opnieuw fout loopt op de obligatiemarkten.

Bij de banken zou er voor een totaal bedrag van 40,000 miljard Yen, omgerekend bijna 400 miljard dollar, aan staatsobligaties opgeslagen zijn. Wanneer de koersen van de JGB’s door de vloer zakken, dreigen de banken bloederige verliezen te moeten incasseren.

Bron: BBC
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Breaking: Liberty Reserve offline

Het zoveelste schandaal: Het op 1 na grootste internet banking system (PayPal nr 1) is offline gehaald. Liberty Reserve (LR) bleek een grote witwas-machine. Slechts met een e-mailadres, geboortedatum en naam konden grote hoeveelheden geld heen en weer geswapt worden - een droom voor iedere geld-crimineel.

Daar overheden patent hebben op crimineel gedrag binnen de financiele wereld, heeft deze overheid LR offline gehaald.

Liberty Reserve - a Costa Rican-based digital currency service - has been shut down after the reported arrest of its founder.

Authorities in the Central American country said Arthur Budovsky had been taken into custody in Spain on suspicion of money laundering, following an investigation which also involved the US.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

College over economie, centrale banken en goud

Grant Williams van de nieuwsbrief "Things that make you go hmmm..." heeft een college van drie kwartier online gezet. Aan de hand van een groot aantal grafieken bespreekt hij de toestand van de wereldeconomie. Ook is er veel aandacht voor goud.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Chinese Lenovo wil ook in West-Europa smartphones verkopen

Het Chinese technologieconcern Lenovo wil volgend jaar de concurrentie op de reeds zwaarbevochten smartphonemarkt in West-Europa verder opdrijven. Het bedrijf plant zijn smartphones vanaf 2014 ook hier op de markt te brengen, zo zei manager Gianfranco Lanci aan het Duitse persagentschap dpa. In juni zijn Afrika en het Midden-Oosten al aan de buurt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Europa: de reddende engel voor goud en zilver?

Europa en de Verenigde Staten hebben een totaal andere aanpak gehanteerd om de financiële crisis te verteren. Europa ging op een zware vermageringskuur en de Verenigde Staten zette de geldpersen op volle toeren. Tot op heden lijkt het erop dat de aanpak van de Verenigde Staten de beste was. Maar de VS mag Europa vriendelijk bedanken, zonder de besparingen kon de VS het gaspedaal van de geldpers niet zo diep indrukken.