EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 30826 tot 30830
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Britse autoverzekeraar schrapt 2000 banen

Direct Line is onderhandelingen aangegaan met het personeel over de ingreep. De maatregel moet de jaarlijkse kostenverlagingen brengen op 130 miljoen pond (153 miljoen euro) in 2014.

Bij een eerdere besparingsronde, waarbij bijna 900 banen verloren gingen, werd gemikt op een kostenverlaging van 100 miljoen pond per jaar.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

'Derivatenstrop dreigt voor Italië'

Italië dreigt miljarden te verliezen op derivaten die vorig jaar werden geherstructureerd. Dat meldde de Britse krant Financial Times (FT) woensdag op basis van documenten van het Italiaanse ministerie van Financiën.

Die tonen volgens de krant hoe Italië zijn financiële positie in de jaren '90 aanzienlijk wist te verbeteren door derivatencontracten te sluiten met buitenlandse banken. Die contracten werden vorig jaar verlengd, waardoor Italië langer de tijd kan nemen om zijn schulden te betalen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

De markten hebben Bernanke niet goed begrepen

De toespraak van Ben Bernanke vorige week wordt algemeen aanzien als het startschot voor de terugtrekking van het soepele monetaire beleid van de Federal Reserve. Het heeft de rentevoeten op obligaties omhoog doen schieten en de aandelenkoersen een duik laten nemen. Maar misschien hebben de markten het betoog van Bernanke wel verkeerd begrepen zegt de Wall Street Journal...

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Ierse bankiers lachten hard om 'zinloze' EU-redding

In Ierland is geschokt gereageerd op het uitlekken van zeer openhartige telefoongesprekken tussen hooggeplaatste bankiers van de genationaliseerde en uiteindelijk geliquideerde bank Anglo Irish. De gesprekken, enkele dagen voordat het Ierse parlement in september 2008 noodwetgeving aannam om de Ierse banken koste wat kost te redden, maken duidelijk dat binnen de bank al lang duidelijk was dat Anglo Irish niet meer te redden zou zijn.

De gesprekken tussen voormalig topman David Drumm, hoofd kapitaalmarkten John Bowe en het hoofd van de consumentenbank, Peter Fitzgerald, hebben een hilarische toon, ondanks de enorme problemen waarin de bank op dat moment verkeert. De manier waarop zij de toezichthouders en de overheid hebben meegetrokken in de problemen van Anglo Irish leidt tot grote ophef in Ierland.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

BlackRock: “Veel value in de mijnbouwsector”

De recente uitverkoop in de mijnbouwsector is zonder enige vorm van onderscheid gebeurd, het koren werd samen met het kaf terug naar af gestuurd. De investeerders dumpten met andere woorden zonder onderscheid de aandelen van de bedrijven actief in de sector.

De Stoxx Europe 600 basic resources sector (SXXP) is vanaf de piek in januari met meer dan een kwart in waarde gedaald, over de afgelopen 24 maanden bedraagt het verlies bijna 50 procent. De mijnbouwsector heeft het met andere woorden veel slechter gedaan dan de brede beurs.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs