Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30836 tot 30840
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Dit is waarom de centrale banken zullen verliezen…

In het artikel "De echte waarde van goud ligt momenteel op $ 10.783/oz" kwam al aan bod dat er maar een mogelijke exit-strategie bestaat voor de centrale banken, namelijk via de opwaardering van de goudprijs. Uit hetzelfde artikel van GoldMoney komt ook de conclusie waarom de centrale banken gedoemd zijn om hun strijd te verliezen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

De globale schuldenmatrix: een must-see voor iedere belegger

De Wall Street Journal heeft een overzicht gemaakt van de totale publieke en private schuld van verschillende landen wereldwijd. De gegevens gaan terug tot 1990 en geven inzicht in de ontwikkeling van de schulden. Een absolute 'must-see' voor iedereen die een duidelijk beeld wil hebben van de globale schulden en hoe precair de situatie momenteel is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Spanje test verkoop probleemvastgoed

Vorig jaar werd in Spanje Sareb opgericht, een zogenaamde ‘bad bank’ waar voor ongeveer 90 miljard euro aan probleemvastgoed werd in ondergebracht. Dat vastgoed werd met een discount gekocht van de banken, met de bedoeling om die wat meer ademruimte te geven.

Het was echter niet de bedoeling om dat vastgoed voor eeuwig en 3 dagen bij de ‘bad bank’ te laten zitten. Spanje test nu de temperatuur van het water door de verkoop van een deel van dat probleemvastgoed, operatie de naam ‘Project Bull’ heeft gekregen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Is het verkeerd om in grondstoffen te blijven?

Peter Grandich van The Grandich Letter is niet beroerd om toe te geven dat hij grote verliezen heeft geleden in de grondstoffensector de laatste 18 maanden. Het is niet erg om verkeerd te zijn bij beleggen, ieder zal ooit eens verkeerd zijn zegt hij. De grootste kwelling voor een belegger is door fout te blijven. De vraag is dan ook: is het verkeerd om in grondstoffen te blijven?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Teradata opnieuw in belangstelling van beleggers

Aandelen uit de sector cloud-computing zijn recent opnieuw in de kijker gaan lopen, waarbij onder andere ook data-warehousing bedrijf Teradata weer kopers lokte. De beurskoers heeft een woelige periode achter de rug, in de afgelopen 12 maanden bewoog Teradata geruime tijd in een dalende trend.

Recent zagen we een herstel van de koers, maar Teradata is nog ver verwijderd van de jaarpiek boven 80 Dollar. OptionMonster’s tracking systemen konden echter uitvissen dat er opvallend drukke handel is in call-opties met het aandeel als onderliggende waarde.