EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 30846 tot 30850 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

'Monetair beleid kan geen groei creëren'

Centrale banken kunnen geen economische groei creëren en ze kunnen ook het gebrek aan concurrentievermogen onder bedrijven niet oplossen, benadrukte de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi, woensdagochtend in een toespraak in Parijs. Hij riep landen dan ook op om hun economie verder te hervormen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Goud uit de gratie bij beleggers

De prijzen van goud en andere edelmetalen stonden woensdag opnieuw stevig onder druk. Meevallende cijfers over de Amerikaanse economie en het vooruitzicht dat de Federal Reserve mogelijk in de komende maanden zijn stimuleringsbeleid gaat inperken, verkleinen de vraag van beleggers.

De goudprijs zakte woensdag in de ochtendhandel met bijna 4 procent tot 1230,90 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dat is de laagste prijs sinds eind augustus 2010. In september 2011 werd nog een recordprijs van 1921 dollar bereikt. Zilver werd bijna 6 procent goedkoper en noteerde ook op het laagste niveau van de afgelopen 34 maanden.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Azië en goud hand in hand de afgrond in

Een interessant artikel op Zero Hedge over het verband tussen de Nikkei index en goud. In de onderstaande grafiek is te zien hoe op hetzelfde moment zowel de goudkoers als de Nikkei index keihard onderuit gaan. Bestaat er een verband tussen deze twee, of is dit puur toeval?

De actuele goudkoers staat op dit moment in ieder geval weer lager, op een koers van $1.233 dollar per troy ounce!

Lees verder op goudbubbel.nl
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Markten willen meer transparantie van Chinese centrale bank

The People’s Bank of China (PBOC) staat onder toenemende kritiek en die kritiek heeft vooral te maken met de manier van communicatie die zwaar te wensen overlaat. De markten willen meer transparantie van de Chinese centrale bank, want daar mangelt het de PBOC nog wel eens aan.

The People’s Bank of China (PBOC) staat onder toenemende kritiek en die kritiek heeft vooral te maken met de manier van communicatie die zwaar te wensen overlaat. De markten willen meer transparantie van de Chinese centrale bank, want daar mangelt het de PBOC nog wel eens aan.

Wat is er gebeurd ? De short-term interest rates zijn in China vorige week geëxplodeerd, in vaktermen wordt dan van een ‘spike’ gesproken. De centrale bank nam weliswaar nota van deze evolutie, maar weigerde om extra fondsen in de geldmarkten te injecteren.

De vraag naar het waarom

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

ECB `staat klaar om weer in te grijpen`

De Europese Centrale Bank kan weer in de bres springen als de eurozone crisis oplaait. Dit heeft ECB-president Mario Draghi vanochtend gezegd tegen volksvertegenwoordigers in het Franse parlement.

 “De ECB is erg actief geweest als reactie op de crisis. We hebben daadkrachtig de stabiliteit van onze monetaire unie verdedigd en daarmee ook ons geld. En we staan klaar om weer in te grijpen als het nodig is”, zei Dragh vanochtend in Parijs.

Lees verder op deaandeelhouder.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs