Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 30851 tot 30855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Het is zover: goud en goudmijnaandelen op dreef!

We zagen vandaag dat de goudprijs met overtuiging door de weerstand van $ 1.400 is gegaan. Later op de dag werd de grens van $ 1.400 zelfs even getest om daarna terug sterk op te veren. Tot voor kort waren er alleen maar signalen dat de goudprijs lagere regionen zou opzoeken. Deze signalen lijken verleden tijd te zijn. De hulp van goud in de toekomst kan zelfs nog extra uit onverwachte hoek komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Franse werkloosheid piekt

Het aantal werkzoekende werklozen in Frankrijk (exclusief overzeese gebieden) is in april voor de 24ste maand op rij gestegen. Er kwamen ten opzichte van eind maart 39.800 personen bij tot een totaal van 3.264.400 werklozen, wat opnieuw een record is. Dat tonen de cijfers aan die het Franse ministerie van Werk aan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

De rol van goud met betrekking tot de Yuan

schreef ik over de Yuan en haar eventuele rol als wereldreserve munt. Nu geeft ook Julian Phillips zijn mening over deze zaak en die wil ik u niet onthouden. De Chinese autoriteiten hebben laten lekken dit jaar met plannen te willen komen voor een vrijere stroom van haar Yuan in zowel binnen- als buitenland. Het is de bedoeling om de controle op de Yuan en China’s commerciële rentetarieven te laten vieren. Oorspronkelijk was het plan tot een volledig vrijgeven van de Yuan, na 2022 te laten plaatsvinden. Maar het is nu duidelijk dat deze plannen versneld zullen worden uitgevoerd. Hoe ver en hoe snel ze zullen gaan met deze volgende fase van een vrij verhandelbare Yuan op de valutamarkten zullen we aan het eind van dit jaar kunnen zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Platina: Pas op voor mega-correctie!!

We hebben het op beurs.com al meermaals gehad over het potentieel van platina en palladium. De fundamenten voor beide edelmetalen zien er goed uit met een stijgende vraag, vooral vanuit China en een dalend aanbod, vooral bij de mijnen in Zuid-Afrika. Maar meester in technische analyse Peter L. Brandt ziet een groot gevaar voor de platinaprijs.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Inkrimpen overheid levert geen geld op

Hoogleraar Arnoud Boot ziet niets in het inkrimpen van de overheid om aan de benodigde 6 miljard euro aan extra bezuinigingen te komen die Brussel aan Nederland oplegt. 'Dat is 'peanuts'. Daar ga je de komende 5 jaar geen geld mee verdienen', zegt de econoom. Op korte termijn kun je als land toch niet zoveel, volgens Boot.