Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 30881 tot 30885
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

'Succesrecept Japan niet toepasbaar op Europa'

De Japanse economie trok de afgelopen dagen de aandacht met onverwacht sterke groeicijfers. Het agressieve stimuleringsbeleid dat onder de nieuwe premier Shinzo Abe is ingezet lijkt daarmee zijn eerste vruchten af te werpen. Dit roept de vraag op of Europa lessen kan trekken uit het prille Japanse herstel. 'Abenomics' lijkt echter moeilijk te exporteren naar het buitenland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Column Kees de Kort | Crisis nog maar net begonnen

Deze sombere boodschap uitte onze economiecommentator donderdag in Het Parool. En hij legt uit dat het hem geen enkele moeite kostte om tot die apocalyptische conclusie te komen. "Ik heb even gekeken wat voor berichten er de afgelopen 24 uur bekend zijn geworden. We hebben het niet over de oplopende werkloosheid in Nederland, niet over de dalende huizenprijzen, niet over de pensioenproblemen en niet over de financiële positie van banken. We hebben het bijvoorbeeld over de huren, die behoorlijk gaan stijgen."De Kort concludeert: "De inkomens stijgen niet. Dat betekent voor de koopkracht voor ongeveer 45 procent van alle Nederlanders niet veel goeds."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

3 Angstaanjagende grafieken

Bespoke Invest publiceert de grafieken van de 3 hardst getroffen grondstoffen van de laatste jaren, goud, zilver en olie. Het zijn stuk voor stuk angstaanjagende grafieken voor diegene die belegd hebben in deze sectoren. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

De man van 1.438%

Voor onze abonnees bezoeken we jaarlijks de aandeelhoudersvergadering (AV) van HAL Trust. Dit is een Nederlandse investeringsmaatschappij, die thans vooral in de brillenbranche en in de maritieme en energiesector is geïnvesteerd. Ze is in handen van één van Nederlands rijkste families, de familie van der Vorm.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

'Pas over 20 jaar weten we of stimuleren slim is'

De economie van de VS en Japan draait een stuk beter dan in Europa. Het is echter de vraag of het monetair stimuleren echt een goed idee is.

Dat zegt Hans de Geus op RTL Z. ‘’Het gaat beter met de Japanse economie, de nieuwe machine-orders stijgen en dat is een vooruitlopende indicator. Nieuwe machines gaan in de toekomst tot productie leiden.’’ ‘’Het lijkt erop dat ‘Abenomics’ werkt. Bij ‘Abenomics’ laat de Japanse regering de centrale bank obligaties en aandelen opkopen zodat banken hopelijk geld in de echte economie steken. Er vindt echter ok Japanse stimulering plaats, dat is dus een wat ander verhaal dan in de VS’’, aldus De Geus.